Защо кучето ви следва дори в тоалетната?

5 059 20.09.2020

Zoo Box

Любовта на кучето няма граници! Всеки стопанин на куче знае, че те са едни от най-милите животники, които може да отгреждаме в домашни условия. Кучетата обикновено ни следват навсякъде. Където и да отидем, нашите четириноги приятели задължително идват с нас. Вероятно сте забелязали това, може да изглежда малко странно, когато кучето ви дори иска да бъде при вас, когато сте в тоалетната.

Каква е обаче причина? Това разкриват от Bright Side, които предлагат няколко възможни причини кучетата да ни следват неотлъчно, дори когато сме на това интимно място.

Кучетата са социални.

Кучетата живеят са социални, а когато останат сами, може да започнат да се чувстват нещастни или уязвими.Те се нуждаят от постоянен контакт с другите около тях, ето защо те обичат да се хранят, да играят и да спят заедно с вас. Така че, когато имате нужда от малко уединение в тоалетната, те не го разбират. Всъщност мислят, че ви правят услуга, като ви правят компания, пишат от Bright Side.

Кучето ви защитава.

Вашето куче може да ir мисли, че няма да можете да се защитите, когато това се наложи, и то ще иска да ви спаси. И когато кучетата чуят шумове зад затворена врата и не могат да видят какво се случва там, те може да се притесняват, че стопанинът им може да е в опасност.

Кучето ви може да приема, че пропуска нещо.

Домашните любимци също възприемат къщата ви за своя територия. Така че, когато нещо се случва в някоя от стаите, те просто са любопитни и искат да бъдат част от това, което става. Освен това животът на повечето кучета не е толкова вълнуващ и може да им е скучно, докато чакат да се върнете от работа или разходка. Необичайната дейност буди интерес в тях.

Кучетата усещат, когато стопаните им не се чувстват добре.

Повечето кучета усещат, когато сте тъжни или не се чувствате добре, например имате проблеми със стомаха и се налага да посетите тоалетната. Те са интуитивни и могат да разпознават емоциите ви по езика на тялото и с помощта на обонянието си. Когато осъзнаят, че нещо не е наред с вас, те обикновено ще се опитат да ви утешат възможно най-добре и да ви предпазят. 

 

Още от Zoo Box

Красивата рускиня, която отглежда изоставена от майка си пантера и ротвайлер