Козметичните процедури доминират онлайн. До какво ще доведе това? 🧵

401

My Impact

Преглеждайки социалните медии, всички забелязваме как знаменитостите и инфлуенсърите някак изглеждат „еднакво перфектно“: с тънки носове, изваяни челюсти и плътни устни... 

Специалистите са раздвоени. От една страна хората трябва да се чувстват „добре в своите кожи“, но докъде може да доведе „бомбардирането“ в интернет с „перфектни“ хора и как това изкривява гледната точка към красотата и любовта към себе си?

Възходът на пластичната хирургия 🩹

Пластичната хирургия и козметичните процедури отбелязват възход всяка изминала година. Шокиращо е, но все повече млади хора търсят „превантивни“ процедури като ботокс. 

Какво е важно да знаем? - Хората остаряват. Това е естественият ход на природата и той не може да бъде предотвратен. Множество филтри, които се използват в социалните мрежи допълнително влошават проблема. 

Социалните медии и тялото 📳

Не само лицата ни „трябва“ да изглеждат еднакво според наложения стандарт в социалните мрежи. Той се отнася и до телата ни, което е абсурдно. Изследване сочи, че има връзка между негативната представа за телата ни, неправилното хранене и времето, прекарано в социалните медии. Внимавайте! Това може да увеличи риска от депресия, тревожност и хранителни разстройства. Може да предизвика и чувство за срам, казва д-р Елена Турони. 

Насърчаване на неправилното хранене 🥗

Социалните медии могат дори да популяризират неправилно хранене. Когато някой не може да си позволи пластична хирургия, лесно може да стане жертва на заблудата, че чрез екстремни диети ще постигне „правилния“ външен вид. 

Отговорността на социалните медии 📳

Проучванията показват, че използването на алгоритми в социалните мрежи може да направи комплексът от това как изглеждаме още по-голям. Рискуваме ли всички да изглеждаме еднакви, подложени на алгоритми, които ни представят едно и също съдържание, свързано с еднакви лица, доминиращи в онлайн сферата? Много ясно! 

„Когато непрекъснато се сравнявате с образи в социалните медии, това предизвиква отрицателни емоции, подхранване на несигурност ревност и малоценност, като мислите „не съм достатъчно добър“, казва психотерапевтът Чейс Касин. 

Има ли връщане назад? 

Въпреки, че са малцинство, има тенденция все повече инфлуенсъри и популярни лица от социалните мрежи да излизат пред нас и да говорят за своите комплекси и несигурност. Съветът на специалистите към Gen Z е да подбират внимателно хората, които следват в социалните мрежи. Те трябда да са истински, открити и честни и най-важното- да ви карат да се чувствате добре в кожата си, а не обратното!

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.
Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

⭐Иван Рълев грабна победата в “Игри на волята” 5 🤩
Почина актриса от "Сексът и градът" 🖤🕊😭
Байдън заплашва с края на света 😬
Мис Плюс Сайз връхлетя на Милко Калайджиев
Родители заснеха как детето им си играе с дух😲
Кои брандове все още тестват върху животни?
Жена стана най-възрастната майка в света след като роди близнаци!😲
Тейлър Суифт е имала тайна сватба???
Япония каца на Луната през януари!😲🌘
⭐Нов филм за "QUEEN"  ЗАВЛАДЯ феновете на групата! 🤩
ИНФЛУЕНСЪР СКАНДАЛИЗА ПРОБВАЙКИ БГ СНАКСОВЕ!🤩😲
НАСА ще праща човек отново на Луната?
Вагинални пръстени против ХИВ?
Илон Мъск щял да се самоубие на 12 години?
Коя звезда от "Игри на волята" изненада ученици по време на час?🤩
Ким Крадшиян с “най-грозната” чанта за $110 000?
Актрисата от Queens Gambit ще играе в Mad Max??
Гаджето на Емрах? 💑
Какво да очакваме от 4-ти декември? 😲💔
"Red flag collection" на Fashion Days 🚩🚩🚩
Ливърпул ЩЕ подпише с Килиан Мбапе при едно условие!🤩⚽
Меси може да напусне Интер Маями !!⚽😲
Биляниш пусна ново парче!
Защо осъдиха Кристиано Роналдо?😲
Колко пари е изкарала Капитонова от предложенията си?
Дениз от „Ергенът“ с голям ГАФ?
Мария Бакалова ще играе във филма за Тръмп 🤩