Няма да използваме БЕЗПЛАТНО instagram и Facebook?🙄😲

1 541

My Impact

В ера белязана от дигитална свързаност, в която платформите за социални медии са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие, намерението за въвеждане на такси за тези платформи предизвиква притеснението на представителите от Gen Z.

Този октомври стана ясно, че платформата за видео споделяне, TikTok тества нов месечен абонамент. От компанията, администрираща електронното приложение съобщават, че таксата има за цел да отърве потребителите от досадните реклами. Китайска фирма тества услугата на англоговорящия пазар. В момента месечният абонамент е на цена от 4,99 долара.😐

@rpnickson Meta Connect in 90 seconds! Which product are you most excited about? #meta #ai #metaconnect #tech #techtok #quest3 #mixedreality ♬ original sound - Roberto Nickson

Представителите на поколението Z са демографската кохорта, израснала, развивайки се заедно с технологиите и така наречените нови медии.

Независимо на колко години сте заплащането на такса, за да използвате свободно социалните мрежи, вероятно ви се струва абсурдно. Възможна причина, компаниите да въвеждат подобни такси, е за да подобрят потребителското изживяване.

Компанията на филантропа Марк Зукърбърг, Meta също обмисля абонаменти и премахване на реклами за хората в Европейския съюз.

@fortune Meta is paying out $181 million to give back office space it can’t fill. #meta #metaverse #markzuckerberg #zuckerberg #facebook #instagram #lease #building #office #officelife #wfh #mandate #money #million #company ♬ Background technology music - TimTaj

В момента TikTok предлага персонализирани реклами на всички потребители на възраст над 18 години, а това от своя страна нарушава потребителското изживяване. В този смисъл представителите от поколението Z, може да приемат таксите ако видят добавена стойност.

YouTube и X, бившият Twitter, са сред сайтовете, които предлагат потребителско изживяване без реклами срещу месечна такса.

Ако придобитите приходи бъдат реинвестирани в иновации, по отношение на разработване на нови функции, то Gen Z, може да приеме идеята за такси присърце. Все пак, това е поколението на напредъка и промяната.

Източник: dariknews.bg

Източник снимки: : gettyimages

Източник снимки: : istock

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.
Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

Хванаха актьорите от „Хари Потър“ надрусани??
Кристиано Роналдо предлага 3000 евро заплата, търси си работници!😲
Кои звезди освен Cardi B имат OnlyFans??
Астероид на 4,5 милиарда години разкри произхода на живота на Земята!😲🌍
Дрейк, стана № 1 в музикална класация!🎶
Котарачето си татуира Малума на челото?! 😭
Режисьорката на "Здрач" обмисля нов епизод, кои ще са в главната роля?🤩
Специално събитие с ТРИ звездни БГ актриси!
ТАЗИ ЖЕНА ИСТИНСКА ЛИ Е? AI генерирана ли е?
Мъж си направи сандвичи в Енергото, защото му е спрян тока 😂
БГ психолог съветва как да се справим с паник атаките и депресията 😯🤩😯
Виж какво причинява алкохолът на мозъка!
Кой е българският Микел Мороне? 🤩
Кои звезди закъсаха по време на снежната буря?
Филип Атанасов от "Игри на волята" става МОНАХ!
Почина ЗВЕЗДА от "Един за друг" 😢🖤🕊
Как да се храниш, за да си по-спокоен ☺
Коя е приятелката на Михаил Кръстев от "Игри на волята"? 🤫
Близначката Алекс се сгоди!! 💍
Филмът Peaky Blinders ще излиза през 2024?
Какво става с косата на Селена Гомез?
Ирина Шейк и Ратайковски разсейват играчи на NBA по време на мач?😂
Как откриха древни изображения на странни фигури върху скали😲
БГ инфлуенсър скочи в ледена вода!
МОЩНИ МЕТЕОРНИ потоци ни очакват през ДЕКЕМВРИ! Какво да правим?🧐
Създадоха бактерии, които съхраняват спомени и  ги предават на поколенията😲