Всичко, което трябва да знаеш за най-хитовия сериал на 2023 "The Last Of Us"

952

binge_watch

"The Last Of Us" - какво не знаем за най-нашумелия сериал за 2023 г.?

1

Носител на общо над 500 награди за игра на годината, поредицата "The Last of Us" е известна в гейминг средите с емоционалния си разказ, незабравимите герои и напрегнатия екшън-приключенски сюжет. Поради тази причина HBO решава да я въплъти в сериал, който бързо придоби световна популярност.

2

Поредицата ще включва 10 епизода и ще следва първата игра, поне в началото. Това означава, че лесно можем да предположим, че историята ще следва сюжета на наградената видеоигра. Действието се развива през 2030 г. Джоел, контрабандист, извежда Ели от карантинната зона за тяхното пътуване. Те трябва да разчитат един на друг за оцеляването си, докато пътуват от изток на запад.

3

Десетилетия след като инфекцията с гъбата кордицепс опустошава Америка, безмилостните фракции и Заразените представляват постоянна заплаха за оцелелите. Въпреки че Джоел е травмиран от миналото си, жестокото им пътуване през страната му дава "нещо, за което да се бори". Пет години по-късно Джоел и Ели се установяват в Джаксън, Уайоминг.

4

Тогава потресаващ инцидент разтърсва общността им, Ели тръгва на безмилостно пътешествие в търсене на справедливост и закрила. Опасностите, с които се сблъсква, не са единствените ѝ препятствия. Тя трябва да се справи и с последствията от действията си.

5

По всичко личи, че сериалът е изключително емоционален и разтърсващ, като освен това носи в себе си редица загадки - дали е възможно да ни застигне подобна глобална инфекция и това ли е причината, поради която точно сега излиза на бял свят този сериал. Играта е от 2013 г.

6

Част от участниците в продукцията са: Педро Паскал  и Бела Рамзи в ролите на Джоел и Ели. Габриел Луна като по-малкия брат на Джоел и бивш войник, Томи; Мърл Дандридж като водача на съпротивата Марлин; и Анна Торв като Тес, контрабандистка.

7

През юли 2020 г. в интервю за уебкаста "Must Watch" съавторът на поредицата и сценарист Крейг Мазин казва: "В един момент Нийл [Друкман] каза: "Знаеш ли, има едно нещо, за което говорим от известно време", а след това ми каза какво е то и аз бях като - gonk! - "Добре, трябва да го направим.". Така стана ясно, че промени във връзка със сюжета ще има и той няма да следва изцяло компютърната игра.

8

В последните седмици обаче назряха редица въпроси. Макар че това е измислен сериал и вероятността гъбична инфекция да превърне хората в зомбита е малка, тя не е и нулева. Както съобщава „Форбс“, човечеството не е подготвено за момента, в който биологичният превключвател ще се обърне и това, което е било безобидно, ще се превърне в смъртоносно.

9

За съжаление, подобно на „The Last of Us“, всяко лекарство, с което разполагаме днес, би било крайно неефективно в условията на широко разпространена епидемия от гъбички. Без налични ваксини и само няколко противогъбични лекарства, тийнейджърка с естествен имунитет като източник на глобално лекарство е, ами, вероятно решение в момента, пише БГНЕС.

10

Ако има някаква опасност да ни сполети същото, както в "The Last Of Us", то може би е хубаво да го гледаме и да видим какво следва.

Изображение: Getty Images

Коментари 0
Възможно ли е Джена Ортега да стане най-мразената актриса? 😯🚩
Да се върнем в миналото 🙈 Спомняте ли си тези детски игри? 🙄
Запази детското в себе си 👑 Честит 1-ви юни🧩🧸
Валерия скастри ергена: Ако беше куче, нямаше да му каже така 😱
🚩TOP OF THE TOP: След 7 години е време за DAY002 🎉👽
История за милиарди: Бил Гейтс я започва едва на 17 🤩🤑
Силата на позитивното мислене и как преобръща живота ни 🤭😜
Как да се внедриш в Метавселената? 🔮
От шофьор на лимуниза със стриптизьорки до суперзвезда: Историята на Брад Пит 💯
Ариана Гранде пее песен на Азис 😲😲😲
Какво се случва с участниците в „Един за друг“ след предаването  😍💕
Може ли ретроградният Меркурий наистина да повлияе на менталното ми здраве? 🔮
💯Нов Тренд: Тениски от рециклиран памук 😎🤗😯
С любов към природата - как да се забавляваме на макс това лято ☀🌊
Как да станете по-осъзнати в ежедневието си? 🧐
Как да станем по-уверени? 😍🤗
Как да преживеем по-леко раздялата с гаджето? 💔💔💔
По инфлуенсърски: Еко вечеря с приятели ❤❤❤
TREND: Винтидж дрехите и шопингът във вторите употреби 🙌✌
Как да разберем дали не сме в toxic relationship? 🚩
R.I.P. Почина кралицата на рокендрола Тина Търнър
Поставените граници съхраняват духа ни 👌😜
Как да заобичаш себе си с ниско самочувствие? 🙏💓
Да обичаш себе си – как се постига? ❤
Визуализацията – как ни помага да сме уверени и мотивирани 💫
Какво значи „да се насладим на мига“ 🤞✌