Екатерина от "Игри на волята": За обидите, семейството и какво научи за себе си след шоуто?

18 050 02.12.2020

интерVIEW

Екатерина беше най-противоречивият участник във втория сезон на „Игри на волята“. Тя не умееше, а сякаш и не искаше, да премълчава своето мнение. Тя казваше онова, което мислеше, без да слага каквато и да е маска, да говори зад нечий гръб и да се съобразява с приети за нормални обществени схващания. Това несъмнено я направи сред обсъжданите от зрителите участници – някои я критикуваха, други заставаха зад нея.

С Екатерина разговаряхме за отношенията ѝ с Йоанна, обидите по неин адрес, прошката, поуките и феминизма.

След отпадането ти от "Игри на волята" не изглеждаше разочарована. Какво ти даде участието в шоуто?

Това, което ми дадоха Игрите, беше възможността да се самонаблюдавам отстрани. Аз познавам себе си, знам що за човек съм. Маниерът ми, начинът на изказване, експресивността, характерните ми черти се възприемат по различен начин от този, по който ми се иска. Това ми даде обратна връзка за това какво трябва да променя в себе си като маниер.

И какво е то?

Да съм по-мека, блага. Понякога съм твърде груба, твърде крайна. Истината е, че никога не съм таяла лоши чувства в себе си. Разочарованието, което съм натрупала от света, ме е накарало да съм по-експресивна в комуникацията си.

Виж още: Чудомир след "Игри на волята": за морала, скандалите, затворените фитнеси и... празничното хапване!

Защо реши, че искаш да участваш в шоуто?

Със сестра ми имаме голяма разлика, а аз бях доста тежък тийнейджър. От десетилетие пътищата ни са разделени, не сме имали възможността да си бъдем близки. Останали сме с представите си една за друга от деца. Исках да се преоткрием, да видим що за хора сме, да изградим една близост, каквато ни е липсвала.

И успяхте ли?

В момента тя пак е в САЩ, така че като се върне, ще продължим опознаването.Поне успяхме да си дадем представа що за хора сме. Сега си пишем от време на време, с голяма часова разлика сме. Тя е студент за последна година и е доста ангажирана.

Неведнъж каза, че си мечтаеш за женски финал. Кои жени ти се ще да видиш на него?

Жените, които бяхме останали след последното обединение, бяха най-комплексните жени във формата и всички те заслужават. В тях можем да включим и Елена от племето на Жътварите, която отпадна твърде рано, и с която поддържам близки връзки.

Виж още: Какво предстои за Любо след "Игри на волята"? Жътварят за честта, характера и мечтите за семейство

По време на скандалите в племето на Рибарите се изрекоха доста обиди по твой адрес. Успя ли да ги простиш?

Клиширано е, но често го повтарям – аз прощавам, но не забравям. Аз лично никога не бих си позволила да изричам силни думи и то към непознат, защото тези хора към онзи етап бяха непознати.

Докато бяхте в Стопанството, с Николай бяхте в обтегнати отношения, като той дори хвърля храна, която бе за теб. Наскоро видяхме в Instagram ваша обща снимка, под която той пише, че се обичате. Как се стигна до тази трансформация в отношенията ви?

Николай може би, защото е твърде малък като възраст, а може би и заради зодията, не се е формирал като човек. Той е много мил, състрадателен, но е твърде избухлив и егоистичен. Така се получи онзи конфликт. Гладът и мизерията се отразяват по различен начин на различните хора. Явно това беше неговият начин. Тогава заради постъпка на Николай ние като племе бяхме ощетени, но никой не прояви смелостта да му направи забележка. Единственият човек, който му каза нещо, бях аз. Тогава хората от племето вместо да се съгласят с мен, те просто замълчаха и се обърнаха срещу мен. Това мен лично много ме натовари и не го приемам.

Виж още: Ивана от "Игри на волята" не остави много на въображението заради проект! Жътвари ѝ станаха модели

Стана ясно, че си страстен пушач. Как се справи без цигари толкова време?

От доста време искам да спра цигарите. Реших, че това е един допълнителен стимул за мен, отивайки на тези условия. Не вярвах, че толкова тежко ще се отрази на нервната ми система общуването с тези хора. В Резиденцията буквално пуших по няколко кутии цигари дневно.

В момента пак се опитвам да ги откажа. Вече ми е по-спокойно и сама си избирам обкръжаващата среда. Но е тежко – не пожелавам на никого да пуши. Започваме го като тийнейджъри, защото е готино. Но те вредят на човека, на околната среда, носи здравословни и козметични проблеми, пречат на спорта…

Виж още: Влади след "Игри на волята": За отношенията в племето, честта и работата на първа линия срещу COVID

Към последната битка - на нея ти имаше предимство. Защо реши да отнемеш точка на Лазаринов, а не на Борислав, който предната вечер те номинира и то, казвайки, че, ако има дъщеря, не би искал тя да прилича на теб?

Думите на Боби бяха едно от нещата, които най-много ме нараниха. Приех го наистина много тежко. Лазаринов определено ми беше по-близък, отколкото Боби, дори и като човек ми допада повече. Аз нямаше как да ощетя жена, защото една от каузите за мен беше равнопоставеността между половете.

За мен Лазаринов се справи най-добре на предишната битка с това колело. Затова реших да взема точка от него. След това много плаках и му се извинявах, той каза, че ми прощава, за което се радвам.

Смяташ ли, че българите сме дорасли за идеите на феминизма и равенството?

Доста тежък въпрос. С риск да получа доста хейт, ще кажа, че българското общество не е сред любимите ми общества. Затова и избягвам да живея тук. Ние живеем в едно примирение. Когато видим нещо нередно, не правим нищо, просто обръщаме поглед на другата страна. Човек трябва да има изградена ценностна система и да защитава своите вярвания, за да се движим напред като общество. Много хора, когато изпаднат в тежка ситуация, си казват „е, има хора, които са по-зле“. Това ги успокоява и ги кара да се чувстват по-добре.

Виж още: Симона след "Игри на волята": Кои са големите разочарования и поуки след шоуто? И какво ѝ предстои?

Разкажи ни малко за приятелствата, които създаде в шоуто.

В момента, в който се обединихме с Ловците, приех другите като семейство. На последния съвет се видя, че се и разплаках. Това беше чиста емоция – не исках да номинирам никого, всички са много достойни хора, които уважавам, макар че чувам негативни неща за себе си, сега като гледам предаването.

Най-много поддържам връзка с Ваня. Ели също ми е много приятна. С някои от мъжете също се чуваме.

Каза, че хора, които са ти допаднали, са казали негативни неща за теб. Кого имаше предвид?

Много хора обясняваха колко е важно семейството, а после осъждаха постъпките ми или тези на сестра ми. Тези хора трябва да си разберат, че ние сме семейство. Това не е театър, не е драма. Визирам най-вече Боби, Милен и Лазаринов.

И от шоуто, и от твоя Instagram профил виждаме, че имаш доста голямо семейство. Разкажи ни малко повече за него.

С Йоанна имаме общи родители. Имам още една сестра, с общ баща с Йоанна. Имаме и братче. Те са съответно на 9 и 6 годинки. Когато съм в България, се виждаме доста често, правим си семейни вечери.

Виж още: След "Игри на волята": Защо Станимира е разочарована от Ники и кои са приятелите ѝ в шоуто?

Сега, когато йога студиата не работят, а снегът е твърде оскъден, с какво се занимаваш?

От петък не се занимавам с нищо. Но пък започнах онлайн бизнес – комплекти с продукти, които всеки от нас използва в ежедневието си. Всички ги използваме без да се замисляме какви са последствията за околната среда. Затова в комплекта има дървени четки за зъби, гребен, луфа за баня, пазарска чанта, шампоан без опаковка, метална сапунерка. Ще включа и още предмети. Надявам се хората да ги харесат, защото трябва да мислим за Земята.

В шоуто стана ясно, че ти не би искала да имаш деца, тъй като планетата е пренаселена. Това твое убеждение създавало ли ти е проблеми във връзките ти досега?

Създавало е проблеми, но винаги съм твърдяла, че родител те прави не самото раждане, а любовта, грижата и възпитанието, които даваш. Светът е пълен с изоставени деца, обикаляла съм по доста сиропиталища и съм виждала любовта в очите им, когато им се обърне внимание. За мен, докато все още има изоставени деца по домовете, е безсмислено да раждаме свои. Детето си е дете – то има нужда от пример, любов, грижа.

Виж още: Каква трябва да е жената до Александър от "Игри на волята"? И защо забива по 800 пирона на ден?

Каза, че живееш предимно в чужбина. За коя държава става въпрос?

Живяла съм на много места – Германия, Австрия, Гърция, Англия, Дания… обичам да пътешествам. Сега заради вируса и икономическата ситуация смятам да остана в България за известно време. Мисля, че има светло бъдеще за нас – просто трябва да сме по-обединени.

А да не би да има човек, който те задържа в България?

Не, за момента няма такъв човек. Не съм във връзка. Но и да имам партньор до себе си, той трябва да е достатъчно налудничав и ексцентричен и да има желанието да обиколи навсякъде и да види всичко.

Изображение: https://www.facebook.com/igrinavoliata

Още от интерVIEW

4MAGIC:  за любовта, мечтите, новата песен, и всичко, което искат за Коледа!
Вайс: За мъжките битки, афганистанската му жилка и силата да отстояваш себе си в "Игри на волята"!
Победителят в "Игри на волята" Милен: За приятелите, егото и физиката! Какви са поуките на шампиона
Ваня от "Игри на волята": за женската солидарност, любовта и... какво е да снимаш с Джерард Бътлър?
Йоанна от "Игри на волята" за разочарованието, трудностите, емоциите и предстоящите празници
Джералдин след "Игри на волята": За последната битка, училището и какво най-много ѝ е липсвало
Лазаринов за тениса, идеалната половинка и това какъв е ключът към победата в "Игри на волята"
Екатерина от "Игри на волята": За обидите, семейството и какво научи за себе си след шоуто?
Чудомир след "Игри на волята": за морала, скандалите, затворените фитнеси и... празничното хапване!
Какво предстои за Любо след "Игри на волята"? Жътварят за честта, характера и мечтите за семейство
Влади след "Игри на волята": За отношенията в племето, честта и работата на първа линия срещу COVID
Ивана от "Игри на волята" с послание към момичетата! Какво предстои на инфлуенсърката след шоуто
Симона след "Игри на волята": Кои са големите разочарования и поуки след шоуто? И какво ѝ предстои?
Каква трябва да е жената до Александър от "Игри на волята"? И защо забива по 800 пирона на ден?
7 неща за VENCI VENC', които не знаете! (номер 1 със сигурност ще ви изненада!)
След "Игри на волята": Защо Станимира е разочарована от Ники и кои са приятелите ѝ в шоуто?
Роди се звезда! Дария Хаджийска – за "Братя", ролята на Вики и нещата, които никой не знае за нея!
ALMA: 7 неща "My mama told me"! (номер 7 от съветите на Саня ще ви изненада!)
БЛИЦ с Pavell & Криси: За любовта, незабравимите изненади и моментите, които спират дъха!
5 неща, които вълнуват Михаела Маринова тази есен! (за номер 5 със сигурност не подозирате! :)
DARA на 22! Това момиче не спира да ни изненадва - ето поредният пример за това!
7 неща, които не знаете за YOANA! (номер 3 със сигурност ще ви шокира! :)
Ева Пармакова: Разглеждам университети. Ще уча музика в Англия!
DIONA: Днес 18-годишните са изживели всичко, което може да се изживее!
Михаела Маринова: Изляха 10 кубика ледено студена вода върху мен по време на снимки!
Йоана: Любовта може да трае 3 живота, стига да е с правилния човек!
DARA: Понякога аз самата ''бягам'' от Darbie!
Pavell & Venci Venc': Тяло, потопено в лукс, не оказва съпротивление!
Марио: „Добрите момчета“ често срещат трудности!
BALLAN: Калоян се превърна в Ballan, когато подписът ми се превърна в автограф!