VBox7 logo

Кои са романтичните жестове във филмите, които са недопустими в истинския живот?

1 289 31.10.2019

Дори и да не си го признават някои жени, романтичните филми малко или много са повлияли на вкуса им за мъже и очакванията им за връзка.

Но филмът, какъвто и да е той, си е художествена измислица, както и всичко с него. Представяме ви някои неща, които ги има само в романтичните филми и трябва да си останат там. Защото в истинския живот са опасни и дали страшни.

Виж още: 11 правила, на които стъпва ВСЯКА дълготрайна връзка

1. Да преследваш любовта на живота си

В "Тетрадката" сюжетът беше подобен. Само че в истинският живот "не" означава "не", а упоритостта само и единствено ще отблъсне другия човек повече.

Виж още: Използва ли те, или иска да остареете заедно? 6 признака в поведението му

2. Да лъжеш, за да защитиш другия

Лъжите са си лъжи, независимо от целта им. Нека не забравяме, че здравата връзка се крепи на доверие, а то се изгражда с искрени взаимоотношения.

Виж още: Кои двойки ще си изневерят? Какво казват звездите по въпроса?

3. Да промениш другия човек

Във филмите често героинята се влюбва в някое отвратително по характер момче, което тя успява да превърне в добър и почтен човек. Това в реалния живот е почти невъзможно, а да промениш умишлено човека до теб е най-сигурният път към бърза раздяла.

4. Любовен триъгълник

Такива имаше и в "Дневниците на вампира", и в трилогията "Здрач". В истинския живот любовните триъгълници винаги водят до разбити сърца и лоши спомени. А и както добре знаем, от два стола човек най-често се озовава на земята.

5. Да изневериш в името на любовта

В романтичните филми често някой от героите има връзка с човек, но открива друг, в когото се влюбва и заедно заживяват щастливо. Но изневярата си е изневяра, а опитът ни показва, че който изневерява, ще го направи отново и отново.

6. Власт и подчинение

В "50 нюанса сиво" гледахме един много властен мъж, който пренасяше това си качество и във връзката си. Но това е токсична връзка. Истинската и здравословна връзка почива на равенство между партньорите. 

Източник thumbnail: AleksandarNakic/GeorgeRudy/YakobchukOlena/iStock

1 289 31.10.2019

Още от Опасни връзки