VBox7 logo

Обичан софийски квартал крие неподозирани истории и места

В столичния квартал Яворов може да откриеш места с история и готини заведения

6 295 16.03.2020

 В новия епизод на Urban Life Алекс се  намира в квартал Яворов, за да покаже няколко места в столицата, които е възможно да не си посетил още. Ако вече си бил там, със сигурност ще ти е любопитно да научиш интересни истории за тези местенца. Ето и кои са те:

 

Къщата на прасето

Готино и артистично място, където може да откриете страхотни ръчно изработени бижута. Ще откриете също козметика, чайчета, различни снимки в рамки и със сигурност ще се влюбите в тях. Освен страхотни сувенирни артикули, които може да намерите там, може да изпиете чаша горещ шоколад и да поиграете джага с приятели. Звучи страхотно, нали ?  

Виж още: Емблематични заведения в София

Второто място, което показва Алекс, е:

Паркът на Военната академия

В този парк голяма част от растителността е уникална, тъй като се засадени само по един вид от растенията. Въпреки че паркът е популярен и се намира в центъра на София, е доста празен. Паркът е чист с много пейки и зеленина, със сигурност много приятно място за разходка.

Виж още: Кои са местата със страхотно греяно ВИНО и много ВКУСНИ десерти?

Следващото място е доста популярно, но ето какво може да откриете там:

Арт Клуб София

Заведението е създадено от музикант преди 29 години.  По онова време то се е пълнило с доста популярни личности и ако можеха стените на това място да говорят, със сигурност щяха да разкажат доста интересни неща. В приятната обстановка на това заведение може да си хапнете апетитни неща и да изпиете чаша хубаво вино. В топлите дни е отворена страхотната градина на това място.

Кино Влайкова

Киното е най-старото кино в София. То е основано от учителката Мария Влайкова и е построено е със собствени средства. Единственият период, в който киното е било затворено, е по време на Втората световна война. Неговата основателка Мария Влайкова ипотекира цялото си семейно имущество, за да създаде киното.

Още любопитна информация за тези страхотни места, гледайте във видеото.

6 295 16.03.2020

Още от Urban Life