Обичан софийски квартал крие неподозирани истории и места

В столичния квартал Яворов може да откриеш места с история и готини заведения

8 484 16.03.2020

Urban Life

В новия епизод на Urban Life Алекс се  намира в квартал Яворов, за да покаже няколко места в столицата, които е възможно да не си посетил още. Ако вече си бил там, със сигурност ще ти е любопитно да научиш интересни истории за тези местенца. Ето и кои са те:

Къщата на прасето

Готино и артистично място, където може да откриете страхотни ръчно изработени бижута. Ще откриете също козметика, чайчета, различни снимки в рамки и със сигурност ще се влюбите в тях. Освен страхотни сувенирни артикули, които може да намерите там, може да изпиете чаша горещ шоколад и да поиграете джага с приятели. Звучи страхотно, нали ?  

Виж още: Емблематични заведения в София

Второто място, което показва Алекс, е:

Паркът на Военната академия

В този парк голяма част от растителността е уникална, тъй като се засадени само по един вид от растенията. Въпреки че паркът е популярен и се намира в центъра на София, е доста празен. Паркът е чист с много пейки и зеленина, със сигурност много приятно място за разходка.

Виж още: Кои са местата със страхотно греяно ВИНО и много ВКУСНИ десерти?

Следващото място е доста популярно, но ето какво може да откриете там:

Арт Клуб София

Заведението е създадено от музикант преди 29 години.  По онова време то се е пълнило с доста популярни личности и ако можеха стените на това място да говорят, със сигурност щяха да разкажат доста интересни неща. В приятната обстановка на това заведение може да си хапнете апетитни неща и да изпиете чаша хубаво вино. В топлите дни е отворена страхотната градина на това място.

Кино Влайкова

Киното е най-старото кино в София. То е основано от учителката Мария Влайкова и е построено е със собствени средства. Единственият период, в който киното е било затворено, е по време на Втората световна война. Неговата основателка Мария Влайкова ипотекира цялото си семейно имущество, за да създаде киното.

Още любопитна информация за тези страхотни места, гледайте във видеото.

Още от Urban Life

Обичан софийски квартал крие неподозирани истории и места