Ето какво ще се случи с човечеството до 2050 г.😲

10 259

👉Автор: Татяна Велева-Йорданова

My Impact

Нарастването на населението, глобалното затопляне, предизвикателствата около продоволствената сигурност и обещанието за по-устойчива храна ще накарат хората да се хранят по различен начин. И хората от поколението Z ще бъдат най-засегнати от промените в изхранването.

👉Ето няколко начина, по които светът ще се промени до 2050 г.:

- Нарастващото население и бъдещето на храните

Според статистика на ООН населението в света до 2050 г. ще достигне 10 милиарда. А прогнозите са, че  недостигът на вода, земя и енергия ще доведе до глобален недостиг на храна. Тогава култивираното месо, насекомите с високо съдържание на протеини, водораслите и ядките без алергени ще бъдат най-устойчивите източници на изхранване на населението. 

@technoplusmedia What Will The World Be Like In 2050?!? ( via PowerfulJRE ) #joerogan #universe #future #neildegrassetyson #astrophysics #science #jreclips ♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose

- Парникови газове и глобално затопляне

Повишаващите се температури от 2,5 до 10 градуса по Фаренхайт, причинени от емисиите на парникови газове през следващите 100 години, вече ще имат значително отрицателно въздействие върху нашите хранителни доставки до 2050 г. Добивите и наличността ще намалеят, а цените на храните ще се повишат непропорционално. Настоящите доставки на месо няма да бъдат устойчиви през идните десетилетия. Отглеждането на едър рогат добитък изисква огромно количество земя и това води до приблизително 6,7 милиона акра обезлесяване всяка година. А дърветата са източник на кислород, от който се нуждаем, за да дишаме, и ни помагат да поддържаме въздуха ни чист. Продължаващото обезлесяване увеличава въглеродния диоксид в  атмосферата и това допринася за глобалното затопляне. 

@itsmattw_01 Things Likely To Happen By 2050…😱🕰 #fyp #crazy ♬ Dredd Lock - Jacob Yoffee

- Неравен достъп до храна – бъдещето на храната

С приблизително 10 милиарда души в света до 2050 г. ще трябва да се произвеждат 60 % повече храна. Днес в света има достатъчно храна и въпреки това милиони хора продължават да гладуват. Проблемът се крие в достъпа и наличността.

@theconspiracyvault What Will Happen To Earth by 2050? [Part 4] #conspiracy #spacetok #whattheworldneeds #spacetiktok #planetearth #didyouknow #didyouknowfacts #spacevideos #welovetheearth #crazyspacefacts #planetsupclose #spaceisamazing #planet #iwatchthemoon #planetfacts #fyp #foryoupage #earth #2050 #earth2050 #nasa ♬ original sound - The Conspiracy Vault

- Как алтернативните протеини могат да помогнат срещу глада

Достъпът до храна най-често се нарушава от екстремни метеорологични условия, хранителни отпадъци и конфликти. Последните прекъсват веригите за доставка на внос, повишават инфлацията, обезценяват валутата, затварят пътища и закриват работни места. Създаването на локализирани съоръжения за производство на култивирано месо е един от начините за намаляване на зависимостта на страните от международните вериги за доставки.

@iancorzine What Will 2050 Be Like? 😳 #future #futuretech #tech ♬ original sound - Ian Corzine

- Необходимостта от устойчива храна

Ускоряването на глобалното затопляне вече е причинило безпрецедентно увеличение на сушите, епидемии от насекоми, крайбрежни наводнения и ерозия, горски пожари, намаляващи запаси от вода и намалени селскостопански добиви. Затова имаме необходимост от устойчиви и сигурни хранителни системи, които ще помогнат за защитата на планетата от продължаващите ефекти на глобалното затопляне. Технологичният напредък е основата, върху която ще се стъпи. 

@mythic_stories

 

♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose

Източник: Steakholderfoods

Източник снимки: : istock

 

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.
Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

Креативност и непредсказуемост: AI се разбунтува, наруши правилата 🧐
Какво прави в свободното си време Григор Димитров?⭐🎾
По-лек учебен материал ли е решението🧐
Вижте какво се случи с този робот! 😲
Емрах с новия си Ролекс за 40 бона 😜
Николета Лозанова няма да ражда в ефир! 😬
Най-доброто от вълнуващото събитие на Edna.bg!!
Вижте кои участници от "Игри на волята" се РАЗБИХА в пловдивска чалготека 🥳
ШОКИРАЩО! Да пееш Риана докато те гони мечка!
ИЗНЕВЕРИЛА ли е Денислава на Рълев?
Какво се случи между Тони Стораро и Азис?
Ето кой е ГАДЖЕТО НА СЕЛЕНА ГОМЕЗ!
Мечки „дебнат“ шофьорите на пътя!
Уникален гол във Висшата лига направи футболист легенда! 😲⚽
Бербатов ли ще бъде НОВИЯТ президент на БФС?⭐⚽
Секс туризъм по света и защо е най-разпространен в Европа!
Защо Меси отива в Хонконг?🤩⚽
Коя футболна съпруга се похвали, че е в Дубай?🤩⚽
Какво откри тиктокър в  подземие?😲😲😲
ВИЖТЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ НА ПРОТЕСТА ПРЕД МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА!
Пуснаха кастинг за най- мащабното реалити в България!😲
Навън след 22 ч. само с подпис на родител!
Принц Хари и Меган Маркъл са били „принудени“ да се оттеглят в САЩ??
Кой е най- добрият филм за 2023?😲🎬
Защо Ники Минаж реши да си "махне" гърдите?
Сватба за $60 милиона и после затвор 25 години??
Как да се облечем като Селена Гомез за 10 ЛВ??
Сузанита Мурад с бранд за дрехи! 🤩
Разкри се скандалната катастрофа на НЛО 😳