Трагична смърт, скандали и интриги: Четири от най-големите изцепки от БГ риалити формати

13 675 10.03.2022

"Big Brother", "Music Idol", "Музикална академия", "Пей с мен", "Vip Dance", "Гласът на България", "Къртицата", "Игри на волята", "Сървайвър", "Hell's Kitchen" и какво ли още не е виждал родният TV ефир, когато говорим за риалити формати. От началото им у нас през 2004 г. досега се нагледахме на жестоко шоу, но по-долу сме ви подбрали най-култовите изцепки през годините. Четем и плачем с глас.

Махнете камерите

В първия легендарен сезон на "Биг Брадър", в който Гроши и Нед направо ни разреваха от смях, а много хора правиха секс, организаторите имаха интересно творческо решение – да има камери в банята и тоалетните и те да работят! В резултат се нагледахме на не едно и две подмивания, и изхождания, което си признаваме беше блякс!

Виж още: Пореден крах? Антоанет Пепе в чужбина без Филяка, последователи са притеснени 

Троянски войни

Скандалите в родните риалити формати са като солта на манджата. Скубане, псуване или директен бой са задължителни в програмата, а репликите на Тото към Шеф Петров "Ще те сгазяяя!!" или култовото нападение на Луна с бутилка минерална вода срещу Захажаева, още са в съзнанието ни. Във "Vip Dance" от 2009 г. Нешка Робева каза на Сашка Васева: "Ако Сашка е направила първата копка във фолка, то тук направи една голяма дупка", през 2009 г. в Музикална академия Рут Колева и Кичка Бодурова се скараха толкова грозно, че накрая Кичка завърши скандала с репликата – "Ти си много просто момиче!".

В един от най-силните сезони на "Биг Брадър" пък Евгени Минчев жестоко унизи Йорданка Христова с думите – "Комунистическа свиня". Мегз нарече фолк-дивата Мария "платена проститутка", а Марияна Попова напсува директно Черната Златна в ефир, като добави сочните определения "парцал" и "бургаска брантия".

Виж още: Когато най-хубавите недели са в леглото: Александра - в опасна компания с друга кандидатка за Виктор 

Култови участници

Най-често в музикалните риалити формати се раждат хитове, които остават за поколенията. От Валентина Хасан с нейното култово изпълнение на Марая Кери "Without you", през великата "Шест кокошки съм заклала" от март, 2007 г. изпълнена от 24-годишния Йордан Арнаудов от Димитровград на пловдивския кастинг за Music Idol до скандалното падане от сцената на руса участничка от The X Factor през 2011 г.

На косъм от смъртта

Безспорно най-трагичният случай от риалити формат у нас е смъртта на радневския кмет, фолк певец и президент на футболен клуб Нончо Воденичаров. Той издъхна далеч от дома си – на остров Карамоан във Филипините по време на снимките на последния "Сървайвър" 4.

Също толкова брутално беше счупването на крака на Ивайла Бакалова, която се хвърли върху мрежа от висока сграда в Къртицата. Още при скока, Ивайла изкрещя пронизително и видимо счупи крака си, който се оплете във въжетата. Изкарването с линейка и от Къртицата и от "Биг Брадър" също се случваше доста често, а "Игри на волята" в последните години е фаворит по контузии и застрашаващи живота предизвикателства.

Виж още: Симона Загорова откри сезона в Гърция, но с кого? 

 Изображение: https://www.facebook.com/groshito 

Още от Михаела Самарджиева