Как медитацията подобрява ума и тялото ни 🤚🙏

796

My Impact

В живота често може да се сблъскаме с периоди, в които усещаме, че духа и тялото ни е изгубило част от свежестта си и ни дава сигнали за необходимост от промяна. Сред методите, използвани за подобряване на общото ни състояние от най-древно време, се включва медитацията. Техниката започва да привлича все повече и повече вниманието на хората от Gen Z, които се опитват да намерят точния баланс в своето ежедневие.

В своята същност медитацията представлява отрязък от време, в който обостряме сетивата си максимално, за да може съзнанието и тялото ни да се пренесат изцяло в настоящия момент. Целта е да се отстраним от всякакви тревоги и страхове за минали или бъдещи събития и да възприемем състоянието си тук и сега. 

@loreenofficial Take a moment for yourself. Calm down and focus on your breathing. 🧘🏽‍♀️🙏🏽#Guidedmeditation #stressrelief #meditation #eurovision2023 #loreentattoo ♬ original sound - Loreen

Техниката е използвана от векове в много общества по света и нейните позитивни аспекти са видими както във физически, така и в психически аспект. Според различни научни изследвания медитацията се смята, че намалява сърдечния пулс,  успокоява ритъма на дишане, намалява стреса, както и може да спомогне за редуциране на усещането за умора. 

@powerofknowledge369 Want to Raise your Vibration? 3 ways to raise your vibration! #lawofattraction #lawofvibration #lawofabundance #vibrationalenergy #manifestation #manifesting #manifest #visualization #meditation #lawofattractiontips. #energywork #sourceenergy #vibrationalenergy #woke #manifestation #lawofattraction #manifest #foryou #raiseyourvibration #raiseyourfrequency #raiseyourvibrations #raisethevibetribe #raisingconsciousness #increaseenergy #sourceenergy #powerofknowledge369 #attitudeofgratitude ♬ original sound - The Power of Knowledge 💫

Психическите аспекти не са за пренебрегване също. Медитацията може да е изключително полезна за преборването на всякакви фази на депресия, тъй като идеята е съзнанието да може да битува единствено в настоящия момент, без оглед на тревоги за бъдещи и отминали ситуации. По този начин се помага и на продуктивността, тъй като умът се концентрира само и единствено върху належащите занимания и задачи. Това може да е от голяма полза и за професионалното ви развитие. Не на последно място, медитацията може да изиграе водеща роля в отношенията ви с хората. 

 

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.
Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

KSI и IShowSpeed ЩЕ СЕ БИЯТ! 🥊
Какво се случи с тиарата на принцеса Диана?
Maleficent се завръща! Ще играе ли Анджелина Джоли?
Заради коя известна певица отмениха футболен мач?😲
Парти, на което да се срещнете с участниците от „Игри на волята“??
Кой бе избран за спортист на годината!🤩⚽⭐
Kолко вино изпи Кендъл Дженър?😲🍷
С коя се целува Мастагарков от „Игри на волята“??
ГОЛЕМИ български актриси се събраха за специално събитие!
Бюста на Емили Ратайковски засенчи коледната и елха! 😲😲😲
Момчил от „Игри на волята“ на романтична почивка в Италия!!
Стеф Къри украси коледна елха по нестандартен начин!😲😲😲
Най-романтичния начин да покажете глоба на мъжа си 😁
БГ КЕЧИСТЪТ РУСЕВ ИСКА ДА КУПИ ЛОКО ПЛОВДИВ!😲⚽
Анджелина Джоли напуска ХОЛИВУД! 😭
Парис Хилтън реши да използва сурогатна майка. Защо??
Гош: Аз съм перфектен, нямам НЕДОСТАТЪЦИ! 😱
Синът на Софи Маринова е арестуван за притежание на наркотици!
Puppy yoga и в България! 🤩😍🥺
Джъстин Бийбър с нов опит да привлече Селена Гомез? 😲
Мартин Елвиса ЗАЩИТИ Емануела 🤫
Ето кои момичета си платиха на Капитонова за 48 ч. 😲
Почина ПОРНОЗВЕЗДА, заради изкуствени гърди🕊🖤
Феновете на GTA- БЕСНИ от това което видяха в края на трейлъра! 😲
Новата роля на Ким Кардашиян! 😮
Кои са най-добрите спортни филма за всички времена?🎬😲
ГАФ на червения килим! 🤣
Никол Шерцингер разкри как поддържа формата си! 😲
Треньорът на Миньор Перник предложи брак на сексапилна футболистка!🤩
Защо МЕДИ Е МЕЖДУ КРАКАТА НА НИКОЛЕТА ЛОЗАНОВА?😲
Най-лудото събитие в София!
Cardi B и Offset се отследваха в Инстаграм! Ще се развеждат ли?
Хакер разкри защо смартфонът ви не е безопасен!😲