След 2 написани книги: Синът на Венета Райкова - по нейните стъпки! За хонорарите, съдбата и мечтите

9 452 08.04.2021

Cool Kids

Често ви разказваме за децата на популярните българи. Някои от тях са малки, но родителите им смело мечтаят за бъдещето им - записват ги на уроци, на тренировки. Други пък вече крачат към своята реализация, учейки в профилирани гимназии, колежи или университети. 

Патрик, синът на Венета Райкова, обаче от 10-годишен знае с какво иска да се занимава. Той иска да пише. И го прави! Момчето е на 12 г., но вече има зад гърба си две успешни детски книжки, превърнали се в едни от най-четените детски книги, продавани повече дори от класиците в жанра. 

Виж още: Симона Загорова с пищна погача за малката Галина, гордата баба сподели кадър

В телевизионно интервю младият автор сподели, че се е запалил по писането и по литературата покрай майка си. От 10-годишен мечтаел да пише, но все не се усмелявал. Така се стигнало до знак от съдбата, че това трябва да се случи. Един ден той и майка му видели на балкона на апартамента си едно птиче. То седяло спокойно, двамата го снимали, а то не помръдвало с часове. По-късно, когато излетяло, било оставило две пера. 

Виж още: Белези от насилие и скандали? Какво се случва в дома на Светлана Гущерова, истината от първо лице

Последвали двете книги, на чиито премиери събрал повече хора, отколкото Венета Райкова е събирала на своите. Така дошли и парите от първите хонорари на Патрик. С първия си хонорар завел майка си в любимия ѝ ресторант, където платил сметката. С парите от втората книга пък си купил много хубав лаптоп, на който смята да напише третата си книга. 

Виж още: Анелия е поредната звезда с корекция на носа? Фенове пишат: "Не приличаш на себе си"

Самата Венета Райкова пък отлага написването на новата си книга вече повече от година. По думите ѝ причините за това са две - липса на време и липса на знак от съдбата. Тя от година не е на екран, но признава, че не липсват предложения. Причината обаче да не е водеща към момента е липсата на добро финансово предложение от страна на продуцентите. 

Изображение: https://www.instagram.com/veneta_raikova/

Още от Cool Kids