VBox7 logo

Мода ли? Той е Instagram звезда и печели стотици хиляди! Какво толкова прави?

4 338 24.09.2019

Напоследък и ние доста пишем, а и доста се говори за една нова професия - тази на инфлуенсърите. И докато някои си мислят, че тази професия е нещо маргинално, то други правят стабилни доходи от нея.

Такъв е случаят и с 35-годишния Алекс Шанън, който стои зад Instagram профила Followthenap. 

Инфлуенсърът качва в своя профил снимки от най-луксозните хотели на света. 

Алекс все още работи, не разчита само на хобито си, макар че в интервю пред DailyMail призна, че в един от хотелите са му платили близо 50 000 евро, за да спи, закусва и публикува снимка.

В друг хотел пък са му дали бижута на стойност близо 40 000 евро, както и специален фотограф, за да се снима в една от стаите му.

Често хотелите подготвяли и специални закуски за специалния си гост. В един от тях Алекс е пил капучино с 24-каратово злато.

Въпреки това Алекс не е милионер. Не е и роден в богато семейство. Той се определя като амбициозен, креативен и любител на лукса.

 

"В един момент осъзнах, че всички инфлуенсъри правят толкова еднообразно съдържание, а има много очевидна ниша - хотелите", разказва още той. 

 

Самата идея му дошла на сън. Винаги обичал да спи и то до късно и решил да превърне хобито си в допълнителен източник на доходи. 

 

Тогава кой е любимият му хотел? Това е един от веригата Mandarin Oriental Paris, където нощувката струва 30 000 евро на нощ.

4 338 24.09.2019

Още от Скандално