7 Instagram тенденции, които не просто не са готини, но са и твърде опасни

844 17.01.2022

7-те НАЙ

Ако някой ни беше казал преди години, че Instagram ще се превърне в такъв фактор в живота ни, щяхме да му се изсмеем. Но годината е 2022-ра и платформата задава тенденциите и ражда нови звезди.

Проблемът обаче е, че в Instagram се случват неща, които е крайно време да осъдим  и платформата да започне да забранява. Представяме ви някои от тях:

Виж още: "Ето как пътувам по света и свестявам куп пари": Супер съветите на една пътешественичка 

Cancel културата

Да, важно е хората да са отговорни за техните действия, но cancel културата не дава възможност на прегрешилите да се покаят или изкупят греховете си. 

Публичният рев

Да, всички сме хора и изпитваме емоции, но кому изобщо е нужно да гледаме как някакви инфлуенсъри плачат в стори или дори в live видео? 

Виж още: 5 неща, за които хората не се притесняват изобщо, а трябва!  

That Girl

Трендът се роди миналата година, а that girl е онова момиче, на което всичко му е перфектно... онлайн. Тя има време за #aesthetic закуска, тренира, има готина работа, излиза с приятелите си, ходи на шопинг, чете книги... и всичко това е в един и същи ден. Е, никой не може да е перфектен и не е перфектен. Само че този тренд създава предпоставки за ментални кризи например. 

Невъзможността да приемаш критика

Тук вината е не само на Instagram. Хората онлайн не могат да приемат мнението на другия, когато то е различно от тяхното и просто го смятат за обикновено заяждане. 

Виж още: 5 криндж факта, с които ще блеснете във всяка компания 

Предизвикателствата

Всичко започна супер позитивно - хората танцуваха, помагаха на възрастни хора, но изведнъж започнаха да гълтат таблетки за пране (?!), да ближат предмети в метрото и да пият дезинфектанти. 

Някои реклами на инфлуенсърите

Следвате някой инфлуенсър, гледате как той се храни здравословно и тренира по два пъти на ден и... изведнъж той ви рекламира продукт за отслабване, като иска да повярвате, че дължи фигурата си на въпросния продукт. Е, как може да имаш доверие на такъв човек в бъдеще?

Виж още: Те трябваше да умрат, за да бъдат разкрити най-шокиращите им тайни 

Децата инфлуенсъри

Някои родни инфлуенсъри като Тото от СкандаУ например решиха да не експлоатират децата си, превръщайки ги в "звезди" от малки. Самият Тото заяви, че иска синът му сам да избере дали да е известен, или не. Е, някои деца нямаха такъв късмет - те дебютираха онлайн още първите дни след раждането си и вече рекламираха продукти. Гледаме към теб, Габриел Петканов!

Изображение: iStock

Още от 7-те НАЙ

7 Instagram тенденции, които не просто не са готини, но са и твърде опасни
Топ 7 на най-криндж световни знаменитости
7 игри, които са супер и за слушане! Кои са най-добрите саундтраци в гейминг света