VBox7 logo

Известните българи - по стъпките на Петър Дънов! Кои нашумели звезди от шоубизнеса следват Учителя?

9 376 04.03.2020

"Цял свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред духовния учител Петър Дънов от България." Този известен цитат принадлежи на Алберт Айнщайн и са част от избрани изказвания на учения, излъчени в ефира на френското радио RTF през 1989 г.

Петър Дънов полага основите на учението, носещо официалното име "Всемирно бяло братство", което привлича нови последователи и днес. Сред тях, разбира се, има и много известни световни личности - Пако Рабан, Светлин Русев, Нешка Робев, както и бившия посланик на САЩ в България Джеймс Уорлик. Но сред актуалните в момента лица на България също има последователи на идеите на Дънов. Кои са те?

Виж още: Коронавирус ли? Зара от Big Brother събира слънчеви лъчи в Шри Ланка, показва секси форми!

Александра Петканова

Красивият модел всяка година спазва популярният житен режим на Учителя, както го наричат неговите последователи. Тази година не прави изключение.

Виж още: Сгодената Сузанита разказа за любимия мъж! Но как достигна тегло от едва 39 кг.?!

Луна

Клипът към последната песен на Луна е заснет на поляни, на които е ходил самият Петър Дънов, за да предава възгледите си на своите последователи. Певицата твърди, че познава енергията на тези места. 

Виж още: Константин за непосилната цена 22 г. да си на върха! И защо все го свързват с пороци?

Есил Дюран

Певицата нерядко цитира мисли на Дънов в своите публикации в Instagram. Последно публикува следното: "Във физическия свят числото 2 означава, че животът, за да се прояви, трябва да има две опорни точки, трябва две сили да действуват една към друга. Затова се събират мъжът и жената. Числото 2 показва процеса, чрез който природата работи и че процесът на раздвоението е процес на еволюцията."

Виж още: Пищно парти в пастелни цветове за първия рожден ден на дъщеричката на Светлана Гущерова

Дара

Певицата е поредната знаменитост, която е фен на житния режим. Той продължава 10 дни и включва консумацията дневно на 100 грама жито, три ябълки, 9 ореха, поне 1,5 литра преварена вода и малко лимон и мед.

9 376 04.03.2020

Още от VIP Box