VBox7 logo

Жените с кръвна група 0 зачеват по-трудно! Кои други проблеми се дължат на кръвните ни групи?

6 285 21.03.2020

 

Знаете ли, че има 7 отличителни факта за кръвните групи, които определят както репрудоктивното ни здраве, така и някои черти от характера ни. Те са извлечени на база научни изследвания, въпреки че още бабите ни разказват, че кръвните групи имат голямо значение при двама партньори. Понякога две еднакви кръвни групи, особено и с един и същи резус фактор могат да бъдат проблем за плода. 

Кръвните групи не са равномерно разпределени сред различните етноси и народи по земното кълбо. За най-разпространена се смята, че е кръвна група 0, като по-често се среща 0+. После идват А и Б, които са приблизително еднакво разпространени сред хората, а най-рядка е АБ. Кръвната група АБ се е появила най-късно. В античния свят дори не е съществувала. Всяка група си има няколко основни отличителни белега и понякога е лесно да ги разпознаеш по начина, по който се държат хората. 

1.Кръвната група и личността

Някои изследвания сочат, че кръвната група има общо с индивидуалността на човека. Така например хората с кръвна група А са артистични и спокойни. Тези с кръвна група В са целеустремени личности. Хората от група АВ обичат да помагат на останалите. Представителите на кръвна група 0 са креативни, приказливи и отзивчиви.

2. Кръвната група и как се справяме със стреса

Представителите на кръвна група 0 успяват да се справят значително по-трудно в стресови ситуации в сравнение с останалите. Ако получавате сърцебиене само от леко повишаване на тон от отсрещната страна, то определено се пазете повече. Просто така е устроен огранизмът ви! 

3. Кръвната група и алкохолизмът

Няколко проучвания сочат, че хората с кръвна група А са по-склонни да развият склонност към алкохолизъм. 

4. Подут корем

Хората с кръвна група А лесно усвояват въглехидратите. Това не важи за тези, които са от група 0. При тях въглехидратите се усвояват значително по-бавно, което води до подуване на корема. Ах, вие щастливци!

5. Загуба на паметта

Проучване сочи, че хората, чиято кръвна група е АВ, имат 82% по-голям шанс да развият когнитивни нарушения, които биха могли да доведат до деменция по-късно в живота.

6. Забременяване

Има няколко документирани доказателства, че жени с кръвна група 0 изпитват по-големи трудности със зачеването.


7. Диабет

Хората, които са с кръвна група А или В имат 21% повече шанс да развият диабет тип 2 спрямо тези, чиято кръвна група е 0.

Източник: https://list25.com/ 

6 285 21.03.2020

Още от OMG Facts