От колко часа сън се нуждаем в действителност? 🙄

1 208

Автор: Бисер Тошев

My Impact

Сигурно няма да открием топлата вода като споделим, че сънят е от съществено значение за нашето здраве.  

@lifeer.co Sleep is so overlooked nowadays.But it’s the foundation of all of the health benefits and risks.Don’t let technology or other people rob your sleep. #sleep #importanceofsleep #livehealthy #livebetter #healthymind #personalgrowth #matthewwalker #richroll ♬ original sound - Lifeer

Въпреки това, когато животът стане натоварен, това може да бъде едно от първите неща, които пренебрегваме. Тези действия може да ни изиграят лоша шега, тъй като сънят е също толкова важен за доброто здраве, колкото здравословната храна и спортът. 

@docamen This is why sleep is so important to brain health 👏 #fyp #foryoupage #sleep #braintok ♬ original sound - Daniel G. Amen, MD

Много хора чакат уикенда, за да си починат добре. Но често се оказва, че има нещо, което ни разсейва и проваля съня. Не трябва да пренебрегвате почивката, защото недостигът на сън засяга здравето, имунитета и може да има доста сериозни последствия. Системното недоспиване увеличава риска от развитие на редица проблеми и заболявания. 

@rawawakenings Barbara explains the amazing benefits of sleep!😱#barbaraoneill #sleeping #insomnia #importanceofsleep ♬ Mysterious and sad BGM(1120058) - S and N

Сънят е повече от просто време за почивка на тялото и ума ви. Докато спим тялото ни остава активно. През това време обаче възстановяваме мускулите, които сме изтощили през деня, и премахваме токсините в мозъка, които се натрупват, докато сме будни. Сънят също е жизненоважен, за да ни помогне да регулирате и контролираме действията и емоциите си.  

Лишението от сън може да повлияе на способността на тялото да регулира основни функции като контрол на апетита, имунната система, метаболизма и телесното тегло. 

@rogan_mindscape I cannot believe how important is 1 hour of sleep!!! #joerogan #podcast #matthewwalker #sleep ♬ original sound - Rogan Mindscape

Тъй като сънят е от съществено значение за доброто здраве, трябва да му обръщаме сериозно внимание и да не го пренебрегваме. Защото, понякога се получава така че за всичко намираме време, но не и за достатъчно сън. Затова активната почивка пред нощта трябва да е приоритет за всички хора, включително и на Gen Z поколението. 

@moreplates

The Importance Of Sleep

♬ original sound - More Plates More Dates

За да можем да сме във форма и активни на следващия ден е нужно да спим по 7-9 часа на нощ.  Замислете се как се чувствате след само една нощ недоспиване и като на сутринта трябва да се качите на автомобила си, за да шофирате. А ако ви се наложи да бъдете съсредоточени през целия ден?  

Източник: healthline.com

 

 

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.
Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

Креативност и непредсказуемост: AI се разбунтува, наруши правилата 🧐
Какво прави в свободното си време Григор Димитров?⭐🎾
По-лек учебен материал ли е решението🧐
Вижте какво се случи с този робот! 😲
Емрах с новия си Ролекс за 40 бона 😜
Николета Лозанова няма да ражда в ефир! 😬
Най-доброто от вълнуващото събитие на Edna.bg!!
Вижте кои участници от "Игри на волята" се РАЗБИХА в пловдивска чалготека 🥳
ШОКИРАЩО! Да пееш Риана докато те гони мечка!
ИЗНЕВЕРИЛА ли е Денислава на Рълев?
Какво се случи между Тони Стораро и Азис?
Ето кой е ГАДЖЕТО НА СЕЛЕНА ГОМЕЗ!
Мечки „дебнат“ шофьорите на пътя!
Уникален гол във Висшата лига направи футболист легенда! 😲⚽
Бербатов ли ще бъде НОВИЯТ президент на БФС?⭐⚽
Секс туризъм по света и защо е най-разпространен в Европа!
Защо Меси отива в Хонконг?🤩⚽
Коя футболна съпруга се похвали, че е в Дубай?🤩⚽
Какво откри тиктокър в  подземие?😲😲😲
ВИЖТЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ НА ПРОТЕСТА ПРЕД МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА!
Пуснаха кастинг за най- мащабното реалити в България!😲
Навън след 22 ч. само с подпис на родител!
Принц Хари и Меган Маркъл са били „принудени“ да се оттеглят в САЩ??
Кой е най- добрият филм за 2023?😲🎬
Защо Ники Минаж реши да си "махне" гърдите?
Сватба за $60 милиона и после затвор 25 години??
Как да се облечем като Селена Гомез за 10 ЛВ??
Сузанита Мурад с бранд за дрехи! 🤩
Разкри се скандалната катастрофа на НЛО 😳