7 игри, които са супер и за слушане! Кои са най-добрите саундтраци в гейминг света

796 31.10.2021

7-те НАЙ

Много време измина от онези 8 битови игри, на които всички играехме. Оттогава гейминг индустрията се разви по такъв начин, че днес сме изключително претенциозни, когато става въпрос за графика или пък история. Но важен компонент е и музиката към игрите, а някои игри могат да се похвалят с истински шедьоври, когато говорим за музика. 

Ето и 7 игри, които стават не само за игра, но и за... слушане!

Виж още: ТЕСТ: Колко знаеш за човешките страхове? 

FIFA

via GIPHY

Тук няма и да конкретизираме някоя, само ще кажем, че именно FIFA ни вдъхнови за този текст. Неведнъж през годините (особено в последните 15, а защо не и повече), песните от FIFA стават хитове. Музикалните телевизии по-късно завъртат в заведения, магазини, радиа, музикални телевизии, влизат в класации на Spotify и тн. Така че, ако искате предварително да знаете какво ще се слуша догодина, не е зле да си вземете FIFA 22 или да видите в сайта на EA Games поне плейлистата. 

God of War

via GIPHY

2018 г. беше страхотна година! През нея нямаше COVID, но пак си оставахме вкъщи заради God of War и трябва да признаем, че изживяването нямаше да бъде същото без епичният саундтрак на Беар Маккриъри. Там исландски хор, типични скандиданвски инструменти и много, много бас. 

Виж още: Да си сам по свой избор: 5 истории на истински хора, предпочели самотата пред връзка

GTA

via GIPHY

Дори ни е трудно да се спрем само върху една част. В GTA 5 пък имаше над 20 радиостанции с общо над 400 песни в различни стилове. Доста по-скромни бяха предшествеците на GTA 5, но все така богати откъм музика, а парчетата от GTA Vice City и San Andreas будят носталгия у неедин геймър.

Monument Valley 2

Ок, ок, без хейт! Знаем, че мобилните игри не се признават от повечето геймъри, но все пак говорим за музика, а тук Тод Бейкър е буквално гениален! 

Виж още: 7 неща, които трябва да спрете да правите в хранителен магазин и защо

The Legend of Zelda

via GIPHY

Легендарна игра и легендарен саундтрак! Той е дело на Коджи Кондо, като музиката става толкова популярна, че е доразвита и изпълнявана неведнъж от симфонични оркестри. Всъщност Коджи Кондо работи за Нинтендо от 1986 г. и благодарение на него компанията има неедин велик саундтрак на неедно емблематично заглавие.

Super Mario

via GIPHY

Въпреки че Марио има няколко версии и издания през годините, ние сме фенове на оригинала. Не че останалите не стават, просто темата от Super Mario е вероятно най-емблематичната и известната музика към игра изобщо в цял свят. И знаете ли кой е авторът ѝ? Същият този Коджи Кондо, който стои и зад The Legend of Zelda. 

Виж още: Роди се звезда: Това е Грейс Ван Дийн - новото голямо име в Stranger Things

Doom Eternal

Всички игри от семейството на Doom са известни със здрав метал и Eternal от 2020 г. не прави изключение. Музиката толкова много надъхва, че дори не бихме могли да си представим по-подходяща за подобна игра.

Изображение: https://www.facebook.com/easportsfifa
https://www.facebook.com/godofwar
https://www.facebook.com/grandtheftautoV

Още от 7-те НАЙ

Топ 7 на най-криндж световни знаменитости
7 игри, които са супер и за слушане! Кои са най-добрите саундтраци в гейминг света