Примката около TikTok се затяга още повече в САЩ, възможно е да забранят приложението

382

CTRL ALT DEL

Главният изпълнителен директор на TikTok Шоу Цзъ Чу, който ще свидетелства днес пред Комисията по енергетика и търговия на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ, планира да заяви пред конгресмените, че онлайн приложението за споделяне на кратки видеоклипове, собственост на базираната в Пекин компания ByteDance, е "посветено на защитата на личните данни на своите потребители и не е изложено на влиянието на правителството на Китай".

Шефът на TikTok се очаква да отговори на въпроси на американски законодатели, свързани с влиянието, което социалната мрежа оказва върху по-младите потребители и възможните рискове за националната сигурност на САЩ, свързани с популярната онлайн платформа, основана от китайски предприемачи.

Пред комисията на американския Конгрес Шоу Цзъ Чу ще се придържа към познатия сценарий, който включва твърдения, че TikTok не зависи от базираната в Пекин корпорация ByteDance и не предоставя на китайските власти информация за своите потребители, отбелязва АП. Очаква се високопоставеният мениджър да призове властите в САЩ да не предприемат действия за пълна забрана на онлайн приложението и да се откажат от искането си китайските акционери в компанията, която управлява TikTok, да продадат дяловете си.

Getty Images

 

Главният изпълнителен директор на технологичната компания заявява, че забраната на онлайн приложението в САЩ ще нанесе вреда на икономиката на страната и на представителите на малкия бизнес, които използват TikTok, за да продават своите продукти, като същевременно ще ограничи конкуренцията на един "все по-концентриран пазар".

TikTok има около 150 милиона потребители в САЩ.

Според бележките, които шефът на технологичната корпорация е подготвил за изслушването си в Комисията по енергетика и търговия, плановете на собствениците на онлайн платформата да гарантират сигурността на данните на своите потребители включват проект на стойност 1,5 милиарда долара, който предвижда информацията от TikTok да бъде съхранявана на компютърни сървъри в САЩ, собственост на американската корпорация Oracle. Предвижда се да бъде дадено правото на външни експерти да проверяват "изходния код", на базата на който е създадена онлайн платформата.

"Нито една от другите технологични компании, които управляват социални мрежи или онлайн платформи за забавление като TikTok, не предоставя подобно ниво на достъп и прозрачност", казва Шоу Цзъ Чу.

Роденият в Сингапур 40-годишен бизнесмен е категоричен: "Позволете ми да заявя категорично: ByteDance не е агент на Китай или на някоя друга държава".

Изображение: Getty Images; Източник: БТА

Коментари 0
OMG!!!😱😵😱 Какво е Vision Pro и как това ще промени света? 🙈
НЕВЪЗМОЖНА ЛЮБОВ💔 Всеки е влюбен в нея, но ТЯ не съществува😱😥
Българска дизайнерка бележи рекорд на фестивала в Кан 🎬🤩💯
НАЙ-ДОБРИЯТ ДУЕТ: Емануела и Мирела от "Игри на волята" ? 😱😵😍
Възможно ли е Джена Ортега да стане най-мразената актриса? 😯🚩
Да се върнем в миналото 🙈 Спомняте ли си тези детски игри? 🙄
Запази детското в себе си 👑 Честит 1-ви юни🧩🧸
Валерия скастри ергена: Ако беше куче, нямаше да му каже така 😱
🚩TOP OF THE TOP: След 7 години е време за DAY002 🎉👽
История за милиарди: Бил Гейтс я започва едва на 17 🤩🤑
Силата на позитивното мислене и как преобръща живота ни 🤭😜
Как да се внедриш в Метавселената? 🔮
От шофьор на лимуниза със стриптизьорки до суперзвезда: Историята на Брад Пит 💯
Ариана Гранде пее песен на Азис 😲😲😲
Какво се случва с участниците в „Един за друг“ след предаването  😍💕
Може ли ретроградният Меркурий наистина да повлияе на менталното ми здраве? 🔮
💯Нов Тренд: Тениски от рециклиран памук 😎🤗😯
С любов към природата - как да се забавляваме на макс това лято ☀🌊
Как да станете по-осъзнати в ежедневието си? 🧐
Как да станем по-уверени? 😍🤗
Как да преживеем по-леко раздялата с гаджето? 💔💔💔
По инфлуенсърски: Еко вечеря с приятели ❤❤❤
TREND: Винтидж дрехите и шопингът във вторите употреби 🙌✌
Как да разберем дали не сме в toxic relationship? 🚩
R.I.P. Почина кралицата на рокендрола Тина Търнър