Оказа се, че децата на Майкъл Джексън пазят най- ценното му! 😲

312

Точно преди 41 години Майкъл Джексън издава емблематичната си продукция Thriller и до днес тя остава най-продаваният албум на всички времена със 70 милиона копия по целия свят. Част от него са хитове като Billie Jean, Beat It, Thriller, за чието популяризиране певецът разчита и на музикални видеоклипове - практика, която дотогава не е особено позната. Стратегията обаче се оказва изключително печеливша, а Thriller (на пазара от 29 ноември 1982 г.) жъне огромен успех и превръща Майкъл Джексън в музикална звезда от световна величина. Със следващите продукции той затвърждава това и постепенно се превръща в Краля на попа. 

Майкъл Джексън, известен и като Джако, почина на 50-годишна възраст на 25 юни 2009 г. в резултат на предозиране с лекарство. Изключителното музикално наследството, което той остави, сега е в ръцете на семейството му, но най-вече на трите деца на Краля на попа - Принс Майкъл Джексън (26 г.), Парис Джексън (25 г.) и роденият с името Принс Майкъл Джексън Втори, наричан Бланкет (21 г.), който обаче реши да промени името си на Биги през 2015 г.  

По-големият син и дъщерята се родиха по време на връзката на Джако с бившата медицинска сестра Деби Роу. Бракът им приключи година след появата на Парис, през 1999 г., а Роу се съгласи да даде изцяло родителските права на певеца. Третият наследник на Майкъл Джексън се роди през 2002 г. и е от сурогатна майка. Периодично в онлайн медиите се повдига въпросът дали Майкъл Джексън е биологичен баща на тримата, но темата бързо заглъхва, без отговор. Братята Джексън и сестра им днес имат различни интересни и проекти, но остават много близки, твърди списанието "Пийпъл". Принс завърши бизнес администрация, голям почитател е на моторите и се занимава с благотворителност. Публично демонстрира близост с по-малкия си брат. 

Дъщерята Парис е творческа личност, която се опитва да следва стъпките на баща си. Тя участва в няколко музикални групи и през 2020 г. издаде първия си самостоятелен албум - Wilted. "Всички в семейството ми се занимават с музика. Искам да кажа, че аз съм Джаксън", заяви тогава тя. Парис определя стила си като алтернативен фолк, далеч от жанра на Краля на поп музиката. В края на февруари т.г. Парис Джексън издаде сингъла bandaid. Да създава музика, винаги е било "наистина полезен отдушник", както твърди тя.

Преди дни, на 1 декември, тя се появи на церемонията, на която кръстникът й - актьорът Маколи Кълкин, беше удостоен със звезда в Алеята на славата в Холивуд. Дъщерята на Джако изключително рядко присъства на подобни събития, но направи изключение. Актьорът от "Сам вкъщи" е едва на 17 години, когато става кръстник на Парис заедно с Елизабет Тейлър, по молба на Джако. Двете холивудски звезди са кръстници и на Принс. Освен с музика, Парис Джексън се снима във филми и се изявява като модел. Тя най-често от тримата потомци на Краля на попа е обект на медийно внимание. Дъщерята на Майкъл Джексън нееднократно е споделяла, че психическото й състояние е доста нестабилно, дори е правила опити за самоубийство.  Преди време тя разказа пред изданието "Ролинг стоун", че е пробвала да сложи край на живота си "много пъти", когато е била на 15 години.

Най-малкият наследник на Краля на попа - Биги, е активист в борбата с климатичните промени. "Мисля, че е важно и всички знаем това. Имаме работа, която трябва да свършим, но нашето поколение знае колко важно е това", каза той в интервю за сп. "Пийпъл" преди две години. Това е една от малкото му публични изяви. В интервю за изданието от 2021 г. Принс каза, че макар тримата да имат натоварен график, намират време един за друг винаги, когато могат. "Всеки момент, който мога да съм с брат си и сестра си,... всяка малка семейна вечеря, всяка семейна разходка, е наистина специален момент".   В края на август т.г. тримата почетоха 65-ия рожден ден на Майкъл Джексън. Принс и Биги присъстваха на шоу в Лас Вегас, щата Невада, а Парис отдаде почит на баща си по време на концерт в щата Колорадо.

Майкъл Джексън държеше трите си деца далеч от светлините на прожекторите, а след смъртта му грижите за тях пое баба им Катрин Джексън. Кралят на попа се опита да покаже през 2002 г. на почитателите си най-малкия от наследниците си - той изнесе бебето с покрито лице от балкона на стаята си в хотел в Берлин. Певецът отнесе остри критики, че е изложил на опасност живота на сина си Биги. След смъртта на Джако, децата му станаха по-видими за обществеността, макар и да продължават да избягват публични изяви. Парис се показа на погребението на баща си, когато произнесе кратка реч в негова памет. "Татко е най-добрият баща, който можете да си представите. И аз просто искам да кажа, че го обичам толкова много", каза тогава 11-годишното момиче. 

Източник: БТА

Източник снимки: : istock

Източник снимки: : gettyimages

Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

Лична история: Да си отгледан от две гей майки е благословия 🤩
15-минутният град: Голямата нова теория на конспирацията😲
БЪЛГАРИН СЪЗДАДЕ КОМИКС ЗА ВАСИЛ ЛЕВСКИ 😲😲😲
POKÉMON СЕ ЗАВРЪЩА
ПРЕЗ 2026 ОЧАКВАМЕ ИГРА "ПАРАНОРМАЛНА АКТИВНОСТ"
СЕМЕЙСТВО FERRAGNI СЕ РАЗВЕЖДАТ
ХИТЪТ НА БИОНСЕ УДАРИ ВЪРХА
6 пъти, в които Мона Лиза е станала жертва на вандализъм и кражби
Искаш ли рокля като на Дуа Липа??
ТОП 10 успели българи, които не са известни сред обществото!🤩
Българската платформа за изкуствен интелект излиза на 3 март!⚪🟢🔴
Кой донесе първи медал за България на световното първенство по борба?💪
Жените в сянката на насилието 🛑
Колко е трудно да си гей или трансджендър в Индия!😨🧐
10 вдъхновяващи инфлуенсърки, които ни учат на по-добър живот🤩
Хванаха малко момиче да управлява кола под надзора на баща си😱😲
LGBTQ+ общността има нужда от по-голяма защита в онлайн пространството!
Птичият грип застрашава и пингвините на Антарктика!
Тя е "ЕКОСЕКСУАЛНА", но има ВРЪЗКА С ДЪРВО 😳🤯
Защо човек не може да се качи на върха на Статуята на Свободата?
Изумителната причина, поради която логото на Apple е отхапано🍏😲
Призрачният град Сентралия гори повече от 60 години!
Коя е най-малката непризната държава в света?Вижте😲
Жената с най-малката талия на света!
Ето как би изглеждала Земята, ако целият лед се разтопи!🌏😱
Откриха запазен древен човек- учените, разбраха какво е ял преди насилствена смърт!😱
Цял свят гасим осветлението за час в 20:30 на 23 март!