Lampshade – Нека бъде светлина! Ново осветление със стари материали 🤩

403

my_impact

Креативните идеи не познават граници, особено ако имате отпадъчен материал у дома. Ако обичате да изобретявате красиви неща и изпитвате удоволствието от това, тогава около вас има много неща от отпадъчни материали, които може да използвате.

Използването на отпадъчни материали за направата на нови предмети също е и щадящо околната среда, така че не подценявайте значението на рециклирането.

За любителите на handmade изкуството предлагаме няколко добри идеи за сътворяване на красив абажур от отпадъчни материали.

Абажурите са необходимост и изглеждат страхотно в различни обстановки и помещения. При тях дизайнът може да бъде толкова гъвкав и разнообразен, че можете да използвате отпадъчен материал, за да направите различни абажури с предмети, които лесно можете да намерите у дома. Те могат да бъдат изработени от материали като вълна или прежда, стъклени бутилки, пластмасови бутилки и др.

Абажур от прежда

Напълнете въздух в надуваемата гумена топка, докато топката се опъне. С маркер направете кръг върху топката (това е, за да очертаете зона, която няма да бъде покрита от конеца - топката ще бъде извадена през този отвор и държачът на крушката и крушката ще бъдат поставени през този отвор).

Намажете топката с лепило и я увийте с конците от преждата, като се уверете, че намотката е стегната. След това оставете лепилото да да изсъхне. Отнема около 24 часа, за да изсъхне и да се втвърди напълно.

След като намотките на конеца изсъхнат напълно и се втвърдят, махнете топката. Тя трябва лесно да се отдели от конеца и лепилото. Вашият абажур е готов. Остава само да го поставите внимателно върху крушката. Можете да го окачите във всеки ъгъл на къщата, където на вас ви харесва най-много.

Изработването на абажур с прежда е идеална идея, която можете да направите дори с децата си, тъй като включва само надуване на топка и завързване на преждата около нея. А представителите на Gen Z са много схватливи и остроумни. Резултатът наистина ще изглежда невероятно и професионално!

Абажур от пластмасова бутилка

Има толкова много начини, за които можете да се сетите, за да направите абажур от пластмасова бутилка. Един от най-красивите включва изрязване на горната част на 5-литрова бутилка за вода и покриването й с горната част на пластмасови лъжици за еднократна употреба. Можете дори да ги боядисате в любимите си цветове предварително.

· Намерете подходящи пластмасови лъжици

· Срежете лъжиците, нужна е само действителната глава на лъжицата, като изхвърлите дръжката

· Разрежете пластмасовата бутилка и оставете горната част, а дъното изхвърлете

· С лепило залепете лъжиците около бутилката

· След това окачете готовия абажур около крушката на лампата

Абажур от стъклена бутилка

Това също е фаворит за изработката на абажури, въпреки че включва рязане на стъкло и може да бъде малко по-опасно. Изработването на свещник от буркан за вашата кухня или елегантен абажур изглежда прекрасно, но ще трябва да внимавате.

За направата на абажур от стъкло, може просто да изрежете гърлото на бутилка за вино или да поставите стъклен буркан около крушката. Можете да разгледате различни варианти в интернет.

Абажур от щипки за дрехи

Ако имате много дървени щипки за дрехи, които не използвате, това е страхотна идея да ги приложите за направата на абажур. Това е доста лесно и ще придаде на стаята скандинавско докосване.

За целта е нужна мрежа с по-големи дупки, която да закрепите под формата на сфера. След това просто трябва да наредите щипките върху нея.

Който и вариант да изберете, няма да сбъркате. Ще имате интересни абажури и най-важното ще знаете, че сте ги изработили сами!

Източници: https://www.instructables.com/Thread-Lampshade/

 

https://www.younghouselove.com/320-pins/

 

https://www.wikihow-fun.com/Make-a-Light-Shade-With-Plastic-Spoons

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.
Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

Да се върнем в миналото 🙈 Спомняте ли си тези детски игри? 🙄
Възможно ли е Джена Ортега да стане най-мразената актриса? 😯🚩
Запази детското в себе си 👑 Честит 1-ви юни🧩🧸
Валерия скастри ергена: Ако беше куче, нямаше да му каже така 😱
🚩TOP OF THE TOP: След 7 години е време за DAY002 🎉👽
История за милиарди: Бил Гейтс я започва едва на 17 🤩🤑
Силата на позитивното мислене и как преобръща живота ни 🤭😜
Как да се внедриш в Метавселената? 🔮
От шофьор на лимуниза със стриптизьорки до суперзвезда: Историята на Брад Пит 💯
Ариана Гранде пее песен на Азис 😲😲😲
Какво се случва с участниците в „Един за друг“ след предаването  😍💕
Може ли ретроградният Меркурий наистина да повлияе на менталното ми здраве? 🔮
💯Нов Тренд: Тениски от рециклиран памук 😎🤗😯
С любов към природата - как да се забавляваме на макс това лято ☀🌊
Как да станете по-осъзнати в ежедневието си? 🧐
Как да станем по-уверени? 😍🤗
Как да преживеем по-леко раздялата с гаджето? 💔💔💔
По инфлуенсърски: Еко вечеря с приятели ❤❤❤
TREND: Винтидж дрехите и шопингът във вторите употреби 🙌✌
Как да разберем дали не сме в toxic relationship? 🚩
R.I.P. Почина кралицата на рокендрола Тина Търнър
Поставените граници съхраняват духа ни 👌😜
Как да заобичаш себе си с ниско самочувствие? 🙏💓
Да обичаш себе си – как се постига? ❤
Визуализацията – как ни помага да сме уверени и мотивирани 💫
Какво значи „да се насладим на мига“ 🤞✌