ВИЖТЕ ТУК: Дебора и нейният съвет към всяка една жертва на насилие🤐

2 448

Автор: Зорница Костадинова

My Impact

Месеци след бруталното нападение от тогавашния ѝ приятел Георги Георгиев, Дебора Михайлова се изправи пред цяла България и пред самата себе си, за да разкаже за ужаса, който е преживяла. За 400-те шева, за страха, за коментарите по нейн адрес, за белезите. И за мъжа, който ѝ причини всичко това.  

Самата тя заяви в интервю за NOVA, че е събрала смелост да говори, за да каже на всички млади момичета от поколението Gen Z да споделят с родителите си и „да не търпят“, за да не последват нейната съдба.  

Дебора сподели, че подкрепата на цяла България е била неочаквана за нея, но ѝ е дала сили. 

В момента тя е в 12 клас и ѝ предстои бал. Дебора обясни, че съучениците ѝ са плътно до нея, въпреки многобройните погледи, които я пронизват. „Посрещнаха ме с усмивка. Броихме до 12. Казват, че без мен няма да отидат на абитуриентски бал”, казва дванадесетокласничката.  

Жертва подава ръка на жертва 🤍💗

Доскоро тя се е чувствала затворена в себе си и не е излизала никъде. „Чувствах се никак. Стоях и гледах в една точка”, спомня си ученичката. В деня на инцидента тя е имала среща с нападателя си. „Познах го. Не се познавам от кратко време с него и няма как да се обърка човекът - глас, походка. До последния момент имахме връзка”, казва Дебора. По думите ѝ връзката им била от 3-4 месеца, но се познавали от година.  

Първите белези на насилие започнали още в началото със „съвсем нормални забележки”, твърди пострадалата. Георги ѝ правил забележки за облеклото – да не носи клинове и блузи с по-големи деколтета, а тя се съобразявала, за да няма скандали. Удрял ѝ шамари всеки ден.  

„Мислех, че всичко ще отмине”, признава Дебора. Няколко седмици преди бруталното нападение той я хванал за гърлото, а на нея ѝ причерняло. След това приятелят ѝ я пуснал и казал „Спокойно, няма да умреш. Знам какво правя”.  

„400 шева”- разказът на Дебора от първо лице ❤😥

Момичето твърди, че не помни нищо от жестокото нападение. Не усещала болка. Единственото, което си спомня, е звукът на машинката, с която Георгиев е обръснал косата ѝ.  

Дебора споделя, че първият ѝ спомен от въпросната вечер, е как си плиска лицето с вода в дома на съседката ѝ и след това стои на стълбите да чака линейка. Въпросът, който непрестанно задавала на лекарите, докато обработвали раните ѝ, е дали ще умре. „Казаха ми, че правят всичко възможно, за да съм жива”, спомня си момичето.  

Дебора признава, че е знаела, че Георги Георгиев някога е бил женен, а към момента на връзката им вече е бил разведен. „Ако знаех, че е женен, нямаше да се занимавам с него”, категорична е потърпевшата. Георгиев не е търсил нито нея, нито родителите ѝ след насилието, което изживяла.  

Дебора Михайлова беше брутално насилена от тогавашния си приятел Георги Георгиев. Тялото ѝ беше рязано с макетен нож, а косата ѝ – обръсната. Последва вълна от недоволство и масови протести в цяла България. Към ден-днешен нападателят е в затвора, но не е ясно за колко дълго. А Дебора се страхува какво би станало, след като излезе на свобода. Въпреки това, тя не се е отказала от мечтата си – да пее. Предстои ѝ да запише песен с известен поп-фолк изпълнител, а белезите по тялото ѝ да бъдат заличени с помощта на козметични процедури. За тези в душата ѝ обаче, момичето е категорично, че не могат да бъдат заличени.  

Автор: Зорница Костадинова 

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.
Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

Защо rizz стана дума на 2023 година?🤩
Вдъхновителка или измамница: Тя ли е първата жена, посетила всяка страна в света?
Ивка Бейбе става акробат? 😲😲😲
Американски инфлуенсър ВЗРИВИ Тик-ток с БГ песен! 😲🎶🤩
Румен Радев стана фризьор🤩😲
Бензема не иска да играе с Роналдо и Меси в своя идеален отбор!😲⚽
Семейна снимка на Риана предизвика хейт коментари?
Азис защитава силикона на Ивка Бейбе!
Започва най- странното онлайн шоу! 🧐😲
Какви са тихите панически атаки. Може ли да ги имате? 😲
Три мистериозни места в Родопите 😮
Мечтата на младите: Искам да съм инфлуенсър и да ми плащат 😁😎
Иновативно управление на околната среда: AI срещу климатичната криза🧐
Креативност и непредсказуемост: AI се разбунтува, наруши правилата 🧐
Какво прави в свободното си време Григор Димитров?⭐🎾
По-лек учебен материал ли е решението🧐
Вижте какво се случи с този робот! 😲
Емрах с новия си Ролекс за 40 бона 😜
Николета Лозанова няма да ражда в ефир! 😬
Най-доброто от вълнуващото събитие на Edna.bg!!
Вижте кои участници от "Игри на волята" се РАЗБИХА в пловдивска чалготека 🥳
ШОКИРАЩО! Да пееш Риана докато те гони мечка!
ИЗНЕВЕРИЛА ли е Денислава на Рълев?
Какво се случи между Тони Стораро и Азис?
Ето кой е ГАДЖЕТО НА СЕЛЕНА ГОМЕЗ!
Мечки „дебнат“ шофьорите на пътя!
Уникален гол във Висшата лига направи футболист легенда! 😲⚽
Бербатов ли ще бъде НОВИЯТ президент на БФС?⭐⚽
Секс туризъм по света и защо е най-разпространен в Европа!
Защо Меси отива в Хонконг?🤩⚽
Коя футболна съпруга се похвали, че е в Дубай?🤩⚽