Как да се предпазим от скрити "разходи", когато играем онлайн и още полезни хакове за Instagram

359

CTRL ALT DEL

Много от хората от поколение Z, които играят онлайн, е възможно изобщо да не осъзнават, че харчат пари, когато на мобилното им устройство е активиран някой от начините за електронни плащания, твърдят експерти към полицията в Германия.

Криминалистите съветват да деактивираme изцяло възможностите за плащане в приложенията, като коригираme основните настройки в онлайн платформите за покупка на софтуер.

Ако вашето мобилно устройство е снабдено с операционна система Android, влезте в Google Play Store и отидете на Settings, след което изберете Settings Authentication. Тук можете да зададете изискване за "удостоверяване" на потребителя, който извършва покупка от Google Play.

Getty Images

Ако притежавате устройство, произведено от Apple, снабдено с мобилната операционна система iOS, то и при него можете да забраните извършването на покупки в приложенията.

Трябва да отидете на Settings и да изберете опцията Screen time, след което да достигнете до онлайн платформата за продажба на софтуер Purchases in iTunes & App Store и да изберете опцията - disallow. Ако искате да промените тази настройка в бъдеще, трябва да създадете цифров код.

Чрез функцията "Скрийн тайм" можете да разберете колко време прекарвате вие или децата ви в приложения, сайтове и други онлайн платформи. По този начин можете да вземате по-добре обосновани решения за това, как да използвате мобилните си устройства и да задавате ограничения, ако желаете.

Facebook и Instagram срещу компрометиращите снимки, публикувани за отмъщение

Технологичната корпорация Meta, която притежава Facebook и Instagram, обяви наскоро мерки срещу едно опасно явление, при което потребители на двете социални мрежи публикуват за отмъщение снимки с нецензурно съдържание на свои бивши интимни партньори, информира Си Ен Ен.

Getty Images

Въвежда се нова функция, наречена Take It Down, чрез което потребител на Facebook или Instagram може да премахне своя компрометираща снимка, която е публикувана без негово разрешение.

"Свали го" се управлява от американската организация Национален център за изчезнали и експлоатирани деца NCMEC.

Чрез тази функция непълнолетните лица могат анонимно да добавят директно от собствените си устройства хаш код (hash), известен като "цифров пръстов отпечатък", към снимки или видеоклипове с интимен характер, без да се налага да ги качват в новата онлайн платформа.

За да създаде подобен хаш код, всеки тийнейджър може да влезе в сайта TakeItDown.NCMEC.org или да инсталира специална компютърна програма на устройство, чрез което "сърфира" в интернет.

След това номерата, които отговарят на снимките или видеоклиповете с интимен характер, ще бъде съхранявани в база данни, свързана с "Мета". И ако те някога бъдат публикувани във Facebook или Instagram, ще бъдат сравнени с оригиналите, ще бъдат прегледани и евентуално премахнати, отбелязва Си Ен Ен.

Други мерки на "Мета" в защита на тийнейджърите

В началото на годината "Мета" обяви серия от други мерки за защита на тийнейджърите, които ползват социалните й мрежи.

Онлайн платформите ограничават достъпа на фирмите рекламодатели до личните данни на младите хора. По този начин компаниите са принудени да спазват още правила, когато насочват посланията на рекламите си към потребители в тийнейджърска възраст.

Гигантът в областта на социалните медии също така обяви, че през март се въвеждат промени, благодарение, на които тийнейджърите имат възможност "да виждат по-малко" от определени видове реклами. Те и техните родители ще избират тази опция чрез промени, които ще могат да правят в настройките на Facebook и Instagram.

Изображение: Getty Images

Коментари 0
Ариана Гранде пее песен на Азис 😲😲😲
Какво се случва с участниците в „Един за друг“ след предаването  😍💕
Може ли ретроградният Меркурий наистина да повлияе на менталното ми здраве? 🔮
💯Нов Тренд: Тениски от рециклиран памук 😎🤗😯
С любов към природата - как да се забавляваме на макс това лято ☀🌊
Как да станете по-осъзнати в ежедневието си? 🧐
Как да станем по-уверени? 😍🤗
Как да преживеем по-леко раздялата с гаджето? 💔💔💔
По инфлуенсърски: Еко вечеря с приятели ❤❤❤
TREND: Винтидж дрехите и шопингът във вторите употреби 🙌✌
Как да разберем дали не сме в toxic relationship? 🚩
R.I.P. Почина кралицата на рокендрола Тина Търнър
Поставените граници съхраняват духа ни 👌😜
Как да заобичаш себе си с ниско самочувствие? 🙏💓
Да обичаш себе си – как се постига? ❤
Визуализацията – как ни помага да сме уверени и мотивирани 💫
Какво значи „да се насладим на мига“ 🤞✌
ЧАСТ 2: Живот без стрес - КАК? 😲
ЧАСТ 1 : Как да премахнем стреса? 🤗
ЧАСТ 2: 10 начина да вдъхнете нов живот на старите си дрехи 👀
10 начина да вдъхнете нов живот на старите си дрехи 💯
Furniture – Мебели от „боклуци“? Ето как да стане 💫
Lampshade – Нека бъде светлина! Ново осветление със стари материали 🤩
Как да направим дома си ART? 🧸
Bye,bye на фейк снимките! 😲 Гугъл ще показва кои снимки НЕ са реални 💣