Hogwarts Legacy: Да надникнем заедно в Стаята на тайните

643

Дългоочакваната видеоигра „Hogwarts Legacy” завладя конзолите ни преди месец, а ние без да чакаме се впуснахме в едно вълшебно приключение сред коридорите на Хогуортс, сто години преди любимият на поколения Хари Потър да прекрачи прага на училището за магия. Не е случайно, че играта се превърна в хит, часове след официалната си премиера.

Историята започва през 1890-а година, повече от 30 години преди Том Ридъл да се роди. Не се отчайвайте, въпреки голямата времева разлика с историята на момчето, което оцеля, вие пак ще имате шанс да чуете познати фамилии като Уизли и Оливандър, както и да учите с едни от предците на любимите ни герои от поредицата „Хари Потър”.

Разгърнете въображението си и поемете по стъпките на велики магьосници, ако все още не сте. Вие избирате как да изглежда персонажът ви, как да се казва и как да звучи. Всичко е във вашите ръце, както и пътя, по който ще поемете. Дали ще сте сред великите и честни магове, или пък ще се оставите на тъмнината да ви обгърне?

Без значение какво изберете, историята ви започва от Хогуортс, след като сте приети да учите в клас пета година. Явно и вашият чичо Върнън е криел приемните писма от вас и не е искал да ви пусне да заминете. Пети курс в Хогуортс си е сериозна работа, затова и Професор Фиг, който преподава Теория на магията в училището, е изпратен, за да ви помогне през лятото с подготовката.

Заедно с него обаче бързо ще попаднете насред опасна авантюра и точно в средата на заговор на зли гоблини, които използват непозната сила. Целта им е неясна, но вашата е – трябва да ги спрете! Но как? Оказва се, че има и други ученици в историята на Хогуортс, които са започвали пета година, но това не е единственото общо помежду ви. И вие като тях може да виждате и използвате древна магия, за която много дори не подозират, че съществува. Приключението е повече от епично, а мистериите са интригуващи, битките динамични, опасни и високо адреналинови. Все пак едва ли някой не си е мечтал да размаха пръчката и да използва Експелиармус в напрегнат дуел. Сега получихме този шанс.

И като заговорихме за магии. Уроците са важна част от играта, въпреки че имате шанс да прекарате стотици часове в изследване, както на Хогуортс, така и на Хогсмийд или дори на Забранената гора. Ще трябва да посетите часове по летене с метла, както и Защита срещу черните изкуства или пък Отвари. Какво ще забъркате, зависи от вас. Светът на „Hogwarts Legacy” и тайните му ще са като отворена книга с сериозния ви арсенал от заклинания като Алохомора или Лумос. И не забравяйте, думите са Уингардиум Левиоса, а не Левио-са.

Стаята на тайните все още не е открита, но има знаци, че съществува. Въпреки това вие може да откриете емблематичната Нужна стая, която ще се превърне във ваше убежище и ще получите шанс да декорирате собственото си пространство, както пожелаете. Играта определено гъделичка креативността ни, лимити почти няма. Освен това може да притежавате магическо куфарче като на Нют Скамандър в поредицата „Фантастични животни” и да го изпреварите с вашата колекция от магически създания.

Свободни сте да се развихрите и сами да изберете начина си на игра. Дали ще правите страничните задачи и ще украсявате Нужната стая и своя необширен свят от зелени поля, пълен с фантастични животни, или пък ще се захванете здраво с уроците и главната ви цел да победите злите сили, надвиснали не само над Хогуортс, но и над света. Не забравяйте обаче от време на време да си вземете почивка за по бирен шейк в Трите метли.

Споменатите странични куестове зависят от вашия Дом. Още с пристигането ви ще бъдете разпределени измежду Грифиндор, Слидерин, Хафълпаф или Рейвънклоу. Какви се чувствате? Ще имате шанс да се докоснете дори до откривателите на дома. Запознайте се с много и различни съученици, които ще се превърнат във ваши верни другари. Срещнете и Оминис Гаунт, роден не само сляп, но и в семейство на тъмни магьосници, директно свързано с това на Волдемор. Май не трябваше да го назоваваме…Забранените заклинания като Авада кедавра също са част от играта, както и от Вселената на Хари Потър. Запомнете, те сами по себе си не ви правят зли, важно е как ги използвате.

„Hogwarts Legacy” ще ви предложи всичко, за което сте мечтаели, четейки или гледайки „Хари Потър”. Това е един приказен свят, със своя чар и обаятелност. Потопете се изцяло в лудото приключение и не забравяйте да му се насладите. О, да също така – пазете се от Драконите, опасни са си.

Изображение: Getty Images

Коментари 0
Най-скъпите туристически изживявания в света 😮💰🪂
Най-зрелищните астрономически обсерватории в света 👩‍🚀🌌🌠
Как да помогнеш на приятел в депресия? 😨💔
Как храната може да ти помогне да спиш по-добре 😴🛌
Как тези химикали в почистващите препарати влияят на мозъка ти ? 🧼🧠
Няма емоционална травма, която да не може да бъде излекувана 😮
Практика за съвършенство: как да се надграждаш ефективно🧐
20 неща, които трябва да знаеш за себе си!🤩🧐
8 хака за щастие, потвърдeни от науката🤩
Ще гласуват ли GenZ на изборите за Европейски парламент? 🗳
4 сигурни сигнала, че прекаляваш със захарта!🧐
Ежедневните навици, които вредят на психичното ти здраве🧐
5 Навика на успешните хора🤩💥
Кой донесе първи медал за България на световното първенство по борба?💪
ПРОУЧВАНЕ: Ръст на случаите на тормоз и насилие срещу хора с различна сексуална ориентация в ЕС
Кои са НАЙ-ДОБРИТЕ градове в СВЕТА, в които да се ПРЕМЕСТИШ🤩🧐
Районът „Зона на смъртта“ е единственото място в света, в което няма СЪД 😨
„Saharan Plume“ ще удари Обединеното кралство! Какво ще се случи? 🔥🌍
Звездите носят шапки! Виж новия TREND! 🔥
Чоткин: Италианската кухня е № 1😍💥
🗿 Мистерията зад местоположението на египетските пирамиди разкрита! 🌍
Тя е "ЕКОСЕКСУАЛНА", но има ВРЪЗКА С ДЪРВО 😳🤯
🦈 Човек се покри с кръв, за да провери дали акулите ще го нападнат, и резултатът беше ужасяващ! 🩸😱
Защо Джони Деп си подстрига косата? ✂😲
Учени откриха най-стария вирус?🦠
Разгеле! 🥳Пускат GTA 6!💥🤩
Кулата на призраците! 👻 Ще се осмелиш ли да се качиш?
Котката, която предсказва смъртта на над 100 човека!😱🧐
Мъж, изчезнал преди близо 30 години, намерен жив в мазето на съседа 😯😨
Кание Уест ще прави съдържание за възрастни? 🔞 Банка в потрес? 😱
Учените ни предупреждават за най-силното слънчево ИЗРИГВАНЕ 😳 ☀🔥