Топ астроном предупреди за демонични планове на Илън Мъск!😱👽😈

338

👉 Мъск е наречен „изключителна фигура“ и„странна личност“.

👉 Илън Мъск не е непознат по отношение на изключително радикални планове за човечеството, настоявайки за разработки на AI и стимулирайки масова човешка миграция към Марс. Основателят на SpaceX се надява да изпрати милион души на Марс до 2050 г. Не всички обаче са съгласни с плановете на милиардера. По-специално астрономите, като Мартин Рийс, не са съгласни напълно с амбициозните планове на основателя на SpaceX.

@astrokobi Elon Musk is going to Nuke Mars! #elonmusk #elon #spacex #mars #astrokobi ♬ Stranger Things - Kyle Dixon & Michael Stein

😱👉 Рийс е уважаван астрофизик и член на кралските домакинства на Обединеното кралство, притежаващ титлата „Кралски астроном“ , той определи плановете на Мъск като „опасна илюзия“. Ученият изрази опасенията си по време на подкаста Lord Speaker's Corner на Камарата на лордовете. Той описа Мъск като „изключителна фигура“ с „доста странни амбиции“.

„Не мисля, че е реалистично, трябва да решим тези проблеми тук, на Земята. Справянето с изменението на климата на Земята е глупост в сравнение с превръщането на Марс в обитаем. Така че не мисля, че изобщо трябва да държим това като дългосрочна цел."

👉 Въпреки че ученият оценява, че може да има няколко „луди пионери“, живеещи на Марс, точно както хората живеят на Южния полюс, Марс е „далеч по-малко гостоприемен“. „Но идеята за масова миграция, за да се избегнат проблемите на Земята, която той и няколко други космически ентусиасти приемат, според мен е опасна илюзия“, добави Рийс.

@clipaholic Clip from Lex Fridman Podcast #305 with Martin Rees #fyp #foryou #lexfridman #martinrees #space #alien ♬ original sound - Clipaholic

👉Освен това Рийс вярва, че човешкото изследване на космоса трябва да се финансира частно, а не с правителствено финансиране, подобно на сътрудничеството между НАСА и SpaceX на Мъск. Правителствата трябва да бъдат „много съзнателни за безопасността“, което прави космическите проекти много „скъпи“, продължи Рийс. Проблемът с действителното преместване на друга планета е фактът, че хората не са проектирани да издържат на дългосрочно космическо пътуване поради ниската гравитация и космическата радиация, наред с други вредни фактори.

👉Вместо това Рийс смята, че роботите с дистанционно управление трябва да извършват по-голямата част от проучването, както и тежкото повдигане на конструкции в космоса. Само хора с „висок апетит за риск“ трябва да летят в космоса, според астрофизика. Рийс не е сам в своя скептицизъм към Мъск. Дори Барак Обама не е съгласен с плановете на изпълнителния директор на Tesla . Бившият президент на САЩ каза, че би предпочел да „инвестираме в грижата за тази планета тук“, преди да я изоставим за друга толкова скоро.

@crixeo1 Member of the house of lords in UK Martin Rees on chasing the right opportunities! 💻 Check out our website: Crixeo.com ___ #credit #creditcard #debtfree #debt #money #investing101 #debtfreejourney #studentloans #collegedebt #studentloanforgiveness #financialwellness #martinrees #uk #houseoflords #lexfridman ♬ Chillest in the Room - L.Dre

👉Той също така предложи изследването на космоса да се ограничи до „събиране на знания и открития“, а не като решение на нашите проблеми на Земята.

Източник: uniladtech

Източник снимки: : istock

Източник снимки: : gettyimages

 

Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

БИЛИ АЙЛИШ И ЛАНА ДЕЛ РЕЙ Са Заедно 👩🏽‍🤝‍👩🏼
Тренировка Против ТЪГА? 😳 Наистина Работи!
НОВАТА колекция бански на Ким Карадшиян ❤️‍🔥
Чешмяната вода СЪСИПВА кожата и косата ни 🚿
Най-яките места за пътуване в Европа през пролетта 🌞🥰🌺🌷
12 tips&tricks за пътешествия през пролетта 🧰🧳🌞
БУМ💥 на фалшиви банкноти, как да ги разпознаем?🧐💲
Стратегията да научваш и запомняш само за 15 минути 📚🧠
Александра Гърдева за връзката между агресията и стреса при Gen Z!🤩
Как връзките от разстояние влияят на менталното ти здраве 💕💔🙁
Внимание! Нов вид гъсеници плъзнаха у нас, за кого са опасни?ВИЖТЕ!😲😱
8 ползи от това да работиш, докато си студент 🎓
Как да балансираш между работата и ученето? 🎓
🧠✌10 начина да запомняш това, което учиш 🤓📚
✌3 идеи как да учиш и да запомняш всичко 📚🤓
12 трика да си на пълен работен ден и да учиш ЕДНОВРЕМЕННО 💡
Кой донесе първи медал за България на световното първенство по борба?💪
Край на световния катаклизъм: Ел Ниньо приключи!🤩⭐
Как да слушаш активно – 11 трика, които работят! 👂
Как успешно да менажираш времето си ⏲⏳
Водолазите разкриват смущаващо открити за Голямата синя дупка🌊
Дебютира нов робот идващ от най- страшните кошмари! 😱
Тя е "ЕКОСЕКСУАЛНА", но има ВРЪЗКА С ДЪРВО 😳🤯
Най-опасната пещера на света и нейната ЗАРАЗА! 😮
🌊🐉 "Убедителни нови доказателства" за чудовището от Лох Нес 🐉🌊
Изненада! Ето как ядат българите мусаката! 😍🥰
Какво е важно да знаеш, ако си попаднал в токсична връзка ? 💔😨
Смятате, че това е полезно за вашия Iphone? Жестоко се лъжете! 📵😱
Хенри Кавил е новият Джеймс Бонд? Нов трейлър? 👀😲
Учени разкриха метод за разпознаване на лъжец!ВИЖТЕ🧐
Вижте как 353 балерини танцуват за световен рекорд!😲🤩
“Входа към Ада” се намира в Русия? 😱😱😱
Смразяващата тайна за 29-етажен небостъргач без прозорци!ВИЖТЕ!😱