VBox7 logo

5 основни грешки, които допускаме при епилация

1 773 26.09.2019

Харчим наистина много за козметични и поддържащи терапии. А епилирането е особено неприятна, досадна, болезнена и понякога скъпа терапия. 

Някои се бръснат, други имат епилатори, трети действат восък, а четвърти отиват при професионалисти. Но кои са най-честите грешки, които правим, когато се епилираме, и които ни костват по-бърз растеж на косъма, обриви и като цяло незадоволителен резултат?

1. Използвате грешния метод

Няма универсален метод, който да е най-ефективен или най-безвреден. Трябва да се пробва и да се установи кое най-добре понася на кожата ни. Раздразнението, което вероятно приемате за нормално, всъщност никак не е такова. 

2. Грешите в посоката

Ако говорим за бръснене, и в двете посоки е допустимо бръсненето, но то е от изключителна важност при други два метода - епилация с ленти и с течен восък. При лентите дърпайте в посока, обратна на растежа на косъма. При восъка - по растежа на косъма.

3. Не ексфолирате кожата си

Преди да премахнете нежеланото окосмяване, по-добре е да ексфолирате добре кожата си. Това ще помогне да се оттървете от мъртвите клетки и да достигнете до повече и по-къси косъмчета.

4. Не подготвяте кожата си

Ако ще използвате лентички или восък, е важно да обезмаслите участъците, които ще епилирате. Така ще подобрите резултата, но и ще се предпазите от инфекции и раздразнения.

5. Не се грижите добре за кожата след епилация

Кожата трябва да се хидратира добре, но внимавайте! Лесно можете да запушите порите си. Използвайте специален крем за след депилация или чисто алое.

1 773 26.09.2019

Още от OMG Facts