VBox7 logo

Заради COVID-19: Рут Колева - в патова ситуация! Блокирана е в мексиканско село, не може да замине

7 414 26.03.2020

Заради несигурността, предизвикана от COVID-19, много българи, които живеят в чужбина, се прибраха в България. Направиха го и всички отишли в чужбина на екскурзия и то не за друго, а защото не се знаеше дали някоя държава няма да забрани движението, да затвори границите и да наложи други рестрикции.

Виж още: Гери Малкоданска се изследва за COVID-19 след симптоми за болестта! Призова: Пазете се!

Така в капан се оказа певицата Рут Колева, която към момента се намира в малко мексиканско селце и по-точно в южната част на полуостров Юкатан. Докога ще е там? Не е ясно. 

Виж още: BG певици тъжат за времето преди короната - започнаха ново предизвикателство

"Опитвам се да синтерзирам с прости думи това, което ми се случва в последните дни и се връщам само към изречението "животът се случва независимо от нашите планове", пише Рут, цитирана от "България Днес", чиято идея всъщност била да изкара там не повече от няколко дни и то по служебни ангажименти. 

Виж още: Ивана убедена: Няма нищо случайно в коронавируса, видя пандемията като възможност

"Миналата седмица избухна епидемията в Ню Йорк, а днес има над 4000 заразени в града. Билети към България почти няма, а и опасността от пътуването, което е над 30 часа, прави прибирането ми там също невъзможно", разказва певицата и обяснява още, че селото, в което се намира, е под карантина. Най-близката болница е на час и половина път, а напуснеш ли селото, не можеш да влезеш отново.

Сред плановете на певицата били албум, турнета в САЩ, но засега всичко това са мечти. Имам вярата, че всичко се случва с причина и това е естественият ход на нещата. "Не ме е яд и не съжалявам, че така е станало. Смятам да се забавлявам и да се адаптирам към ситуацията", допълва още Рут.

7 414 26.03.2020

Още от Music Virals