VBox7 logo

Нямаш гадже? Няма проблем! 5 ползи от това да си без партньор

2 798 24.10.2019

Времената се менят, а с тях и отношението ни към връзките. Много момичета вече знаят - няма нужда да се чака принца на белия кон, достатъчно е просто те да яхнат въпросния кон и да се понесат към мечтите си. 

Предлагаме ви някои от констатациите на психолозите, които хвърлят по-различна перспектива върху живота на хората, които нямат партньор до себе си. 

1. По-малко негативни емоции

Хората, които нямат партньор, са свикнали да разчитат на себе си и са се научили да се справят сами с проблемите си. А това влияе и на нивото на щастието им. При обвързаните пък е точно обратното - колкото повече разчитат на другия, толкова по-често ги връхлитат негативни емоции.

2. Нови възможности навсякъде

Хората, които нямат половинки, не са толкова обвързани и с останалите фактори - работа, жилище, град. Те са по-креативни и повече обръщат внимание на личностния си растеж. За тях няма граници и по-лесно приемат новите предизвикателства, каквито и да са те.

3. Ценят се повече

Да нямаш човек до себе си не означава да си самотен. Много хора, преживели раздяла, твърдят, че именно периода, в който са били сами, им е помогнал да осъзнаят кои са, на какво са способни и да се влюбят в себе си.

4. Успешни кариери

Хората без връзки имат повече време и често се фокусират върху кариерите си. Освен това те са по-ангажирани със социални контакти, като професионални клубове, спорт, танци или други групови хобита.

5. По-здрави са

Това е реалността! Проучване показва, че хората, които нямат партньор, правят по-здравословни избори, както в ресторанта, така и по принцип. Нещо повече - те посещават по-рядко лекар.

2 798 24.10.2019

Още от OMG Facts