Чеснови питки с кашкавал и сух чесън

Иска ли ви се понякога за вечеря да си направите просто чеснови питки с кашкавал и да си ги хапнете с нарязани на едро пресни зеленчуци, дребно мезе и маслини? Каничка с айрян и насладата е пълна. Наистина ни е нужно малко, за да сме щастливи. Но колкото и малко да е, то трябва да е правилно приготвено. В случая с вкусните чеснови питки е важно дали искате чесновият вкус да изпълва цялото тесто, или да е просто акцент върху изпечената питка. И още нещо – колко чеснови ги предпочитате.

В тази рецепта за чеснови питки с кашкавал ви предлагаме деликатен и мек вкус. Няма как да го постигнете с пресен чесън, който, знаете добре, е много остър. Вместо това използвахме сух чесън и го добавихме вътре в самото тесто още при замесването. И за да бъдат още по-запомнящи се, в тях има и мащерка. Така специфичната сладникавост на сухия чесън и акцентът от мащерката се усещат във всяка хапка. А най-хубавото е, че целувките след това са позволени.

Кашкавалът в нашите чеснови питки с кашкавал е просто финалният щрих, но и без него са много апетитни. Отвътре са меки, а коричката им е приятно хрупкава.

Не ги чакайте да изстинат. Разчупете ги още докато са горещи, за да усетите аромата, който се носи от тях. Избора с какво да си ги хапнете оставяме на вас.

Да ви е вкусно!

matekitchen