Телешко Уелингтън | В кухнята на шеф Марк Мориарти | 24Kitchen Bulgaria

Телешко Уелингтън | В кухнята на шеф Марк Мориарти | 24Kitchen Bulgaria

Продукти
1 кг телешко филе
3 плоски питки
200 мл течна сметана
30 г печурки
250 г маслено тесто
2 жълтъка

Начин на приготвяне:
1. Почистете месото от ципи и мазнини. Поръсете го със сол и черен пипер от всички страни.

2. Загрейте силно тиган. Сипете малко олио и щом се загрее, поставете месото в тигана. Запечатайте месото от всички страни, до тъмнокафяво. Запечатването трябва да стане максимално бързо, а цветът на месото трябва да е максимално тъмнокафяв. Прехвърлете месото в тавичка, постлана с кухненска партия. Поставете в хладилник за 1 час.

3. Смелете гъбите в кухненски робот. Загрейте тиган с двойно дъно и запържете гъбите, докато цялата течност, която отделят, се изпари. Добавете сол и разбъркайте. Намалете силата на огъня и добавете сметаната. Разбъркайте. Пресипете гъбите в тавичка и охладете в хладилник за 30 минути.

4. Разстелете голям лист прозрачно фолио върху дървена дъска. Поставете 2 питки една до друга, а третата разрежете на две и поставете по 1 половина под и над питките. Върху питките разстелете пастата от гъби. По средата поставете телешкото филе. Завийте краищата на питките навътре и с помощта на фолиото завийте на руло. Стегнете рулото, като завъртите краищата му в противоположни посоки. Поставете в хладилник за 1 час.

5. Върху голямо парче прозрачно фолио постелете масленото тесто. Намажете го с разбит жълтък. Развийте рулото с месото и го поставете върху масленото тесто. Завийте маасленото тесто на руло, като си помагате с фолиото. Завийте много стегнато, като въртите краищата на рулото в противоположни посоки. Поставете в хладилник за 1 час.

6. Развийте рулото. Поставете го в тавичка. намажете го с разбит жълтък. Оставете за няколко минути да изсъхне и нанесете втори слой от разбит жълтък. Щом изсъхне, с помощта на острието на нож направете прави линии по дължината на рулото. Печете рулото в предварително загрята фурна на 200 градуса, като го поставите в предварително загрята тава. Печете 35 минути.

7. Нарежете поизстиналото тесто на дебели филии. Сервирайте с печени картофи и сос.

#24KitchenBulgaria – ежедневно кулинарно вдъхновение за всеки вкус. Открий най-добрите рецепти, най-талантливите готвачи и разнообразни вкусове.

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете представите си за готвене за минути с #24Kitchen.

Още подобни видеа може да намерите на обновения ни сайт: https://www.24kitchen.bg/
Youtube: https://youtube.com/c/24KITCHENBulgaria
Facebook: https://www.facebook.com/24kitchenbg/
Instagram: https://www.instagram.com/24kitchenbg/

24kitchen