Телешко карпачо | Джъстин Скофийлд

Телешко карпачо | Джъстин Скофийлд | 24Kitchen

Продукти
100 г телешко бонфиле
1 резен зелена папая
1/2 краставица
1/4 грейпфрут
1/2 глава лук шалот
1 домат
1 люта чушка
1/2 връзка див лук
сол
зехтин екстра върджин

За дресинга:
1 маракуя
50 мл кокосово мляко
1 ч.л. соев сос

Начин на приготвяне:
1. Разрежете телешкото филе по средата и го завийте на руло. Увийте го в прозрачно фолио и го поставете във фризер да замръзне.

2. Развийте фолиото и нарежете месото на много тънки кръгчета с помощта на остър нож. Подредете филийките в кръг в голяма чиния.

3. Обелете и нарежете на ситни кубчета краставицата и папаята. Доматът нарежете също на малки кубчета. Обелете грейпфрута и отделете резените му като ги обелите от ципата. Нарежете ги на малки парченца. Почистете репичките и ги нарежете на тънки кръгчета. Лютата чушка също нарежете на тънки кръгчета без да отстранявате семките.

4. Разпръснете върху месото плодовете и зеленчуците.

5. За дресинга извадете вътрешността на маракуята. Добавете кокосовото мляко и соевия сос. Разбъркайте и поръсете телешкото карпачо с дресинг.

6. Накрая поръсете с щипка сол и зехтин екстра върджин.

#24KitchenBulgaria – ежедневно кулинарно вдъхновение за всеки вкус. Открий най-добрите рецепти, най-талантливите готвачи и разнообразни вкусове.

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете представите си за готвене за минути с #24Kitchen.

Още подобни видеа може да намерите на обновения ни сайт: https://www.24kitchen.bg/

Facebook: https://www.facebook.com/24kitchenbg/
Instagram: https://www.instagram.com/24kitchenbg/

24kitchen