Смути с авокадо и вишна - леново

2 порции
лесна
10 мин подготовка
0 мин готвене
10 мин общо
419 калории
6.63 лв

Ябълките, морковите, спанакът, цвеклото и бананите въобще не са единствените продукти за здравословни напитки – ние направихме смути с авокадо и вишни. Когато са пресни, е ясно – изчиствате набързо една шепа от костилките и се възползвате от всичките им ценни качества. Но след като има замразени през цялата година, защо да се ограничаваме в менюто си!

Да, това смути с авокадо и вишни не е от най-сладките. Няма мед, кленов сироп или друг здравословен подсладител в него, но пък ще добави нов вкус и свежест в менюто ви, особено ако сутрин не хапвате твърда храна. Ако бананът е добре узрял, той ще даде достатъчно сладост. Авокадото е продукт, който поглъща киселината, за да се овкуси, което е още един плюс. А и все пак имаме бадемово мляко, което поддържа добре баланса. Смутито е едновременно плътно и засищащо, но и енергезиращо и събуждащо.

Ако обичате вишни, можете да сложите дори повече, без да се притеснявате за приетите калории, тъй като в 100 г от тези симпатични плодове се съдържат само 46 калории. Ако не са любимият ви плод или киселите нотки от тях ви идват в повече, можете да ги замените със същото количество череши. Пресни или замразени – няма значение. Тогава просто ще имате смути с авокадо и череши. Останалите продукти запазете в същия състав и количество.

matekitchen