Свинско месо с ориз и черен пипер

Няма да откажете порция топло свинско месо с ориз и черен пипер, нали? Този път ви предлагаме вечната класика, обогатена с повече зеленчуци и гъби и добре подправена със сух магданоз и повечко черен пипер. Топло, пикантно, ароматно и оризът е наситен с вкусове. Да си оближеш пръстите! И този път не ви трябва да добавяте още лютивина, стига ви само да си нарежете една свежа салатка.

За да си направите сочно свинско месо с ориз, месото трябва да е шарено, да има и мазнина в него. Тя, освен всичко друго, ще добави и вкус и аромат на ястието, а пък и оризът си има нужда от мазнина. Вратът е за предпочитане. Ако ползвате бут, ще стане на трески след двойната топлинна обработка. Тя се налага, тъй като на свинското му е нужно повече време да се сготви. С пилешко можете да си позволите да го запържите и след това да оставите да се досготви във фурната. Със свинското това е невъзможно, то задължително трябва да мине първо през тенджерата.

Любимото ни свинско месо с ориз носи на черен пипер. Става приятно пикантно, а ако черният пипер е едро смлян, вкусът му е още по-отчетлив. Ако искате бульонът да има по-хубав вкус, след първото отпенване на месото добавете вътре чаена лъжичка черен пипер на зърна. Този трик можете да прилагате и когато варите пилешко. Няма да съжалявате!

Добър апетит!

matekitchen