Кренвирши Леки със зеленчуци на барбекю

Харесваме аромата на топли кренвирши, няма значение дали ще са печени или просто потопени във вряща вода, когато са поднесени със зеленчуци, препечен хляб и може би майонеза. Последното не е задължително, макар че в комбинация с топли кренвирши и варени картофи комбинацията с майонеза се налага от само себе си. Но това е прекалено зимно, а ние искаме ястие, което да е лесно и да носи много лятно настроение.

Кренвирши Leki, запечени на скара, и разнообразие от зеленчуци, минали през огъня - идеално. Най-простите неща често са най-вкусни и ни носят най-много настроение. А дори самата мисъл за барбекю предизвиква усмивка и радост. Именно около него са най-веселите споделени моменти.

Да направите зеленчуци на барбекю е лесно. Но ако искате да получите по-богат вкус от тях, ще ви издадем една наша малка любима тайна. Смеете всички изпечени зеленчуци в купа, няма да сгрешите ако към тях добавите и лук. След като се задушат, добавете накълцан чесън на вкус, повечко копър, изцедете лимонов сок и капнете малко зехтин. Разбъркайте много добре, изчакайте няколко минути да се овкусят и ги поднесете. Ще имате не просто кренвирши Leki със зеленчуци на барбекю, а великолепно ястие с чудесен летен вкус, което можете да си направите както вкъщи, така и на пикник или на къмпинг.

Добър апетит!

matekitchen