VBox7 logo

Кейт и Меган в кралска надпревара. Коя от тях харчи повече за дрехи?

4 773 11.08.2019 Инфо

Кейт Мидълтън и Меган Маркъл постоянно са обект на медиен интерес с избора си на облекла и аксесоари. От анализиране на това, колко струват новите им тоалети до спекулации дали кралица Елизабет е разстроена от техния моден избор, дрехите на Кейт и Меган винаги са широко обсъждана тема.

Но коя от двете модни херцогини харчи повече пари за дрехи и модни аксесоари? Дали това е Кейт, дъщеря на богат бизнесмен, или Меган, бившата холивудска актриса?
От сайта cheatsheet ни дават отговор на този въпрос.
Нека разберем.

Колко харчи Кейт Мидълтън за дрехи?

Според UFO No More, блог, посветен на кралската мода, херцогинята на Кеймбридж е изхарчила за нови дрехи 85 097 долара през 2018 г. Това определено е много повече от това, което една обикновена жена на нейна възраст, харчи за дрехи за година. Но тази сума е по ниска от това, което Кейт е похарчила за дрехи през 2017 г., когато разходите и за мода бяха почти 130 000 долара. Част от причината за тази разлика в разходите за нови дрехи между 2017 г. и 2018 г. е, че Кейт беше в майчинство за известно време през 2018 г., така че през това време рядко се появяваше с нови тоалети.

Колко харчи Меган Маркъл за дрехи?

Ако смятате, че разходите на Кейт са умопомрачителни, вероятно ще се шокирате от факта, че Меган е изхарчила за дрехи около пет пъти повече от Кейт.

509 278 долара е сумата, която Кейт е дала за дрехи и модни аксесоари през 2018 г. Това не само е доста повече от разходите на Кейт, но е и много повече от това, което харчат жените в кралските семейства в другите европейски страни.
На второ място в Европа в списъка по разходи за дрехи и аксесоари е принцеса Мария от Дания, която е похарчила едва 144 349 долара през 2018 г..

Важно е да се отбележи, обаче, че причината за огромната сума на Меган Маркъл се дължи на факта, че UFO No More са включили в своите изчисления комплекта от гривна и обеци Cartier Reflection с които Кейт беше на сватбата си. Самият комплект струва 233 000 долара и се предполага, че те може би са подарък от принц Чарлз. Но фактът, че досега никой надежден източник не потвърждава, че скъпата гривна и обеци са подарени на Меган, те са включени в изчисленията и играят огромна роля за удвояване на цената на гардероба на Меган.

Друго, което трябва да се отбележи е, че за разлика от Кейт и другите кралски жени в списъка на UFO No More, Меган Маркъл е нов член на кралско семейство. Останалите дами са в съответните им кралски семейства дълги години са събрали добра колекция дрехи, които могат да бъдат използвани повторно. Когато Меган се омъжи за принц Хари и стана херцогиня на Съсекс, модният и гардероб се нуждаеше от сериозно обновяван, за да се снабди с тоалети и аксесоари подходящи за новата и позиция, поради което тя беше принудена да похарчи повече пари.

Имайки предвид скъпия гардероб на Кейт и Меган, може да изглежда малко пресилено, че членовете на кралското семейство твърдят, че са пестеливи с при избора на тоалетите си. Но все пак е истина, че Кейт и Меган се опитват да намалят някои от разходите си за мода.

Например, Меган, често сама се гримира и разкрасява, което означава, че харчи по-малко пари за гримьори и стилисти.

И Кейт, и Меган са известни с това, че са фенове на по-достъпни модни марки, като Zara и H&M, така че е заблуждаващо да се мисли, че носят скъпи дизайнерски дрехи през цялото време. От години също е известно, че често можете да видите как Кейт пазарува в по-обикновени магазини за облекла в Лондон.

И накрая, факт е и, че Кейт и Меган използват повторно много от дрехите си. По някаква причина в миналото се възприемаше за скандално, някоя кралска личност да се появи на събитие с вече използван преди тоалет. Кейт, която е в кралското семейство вече от доста години, се прочу именно с факта, че използва повторно много от предишните си тоалети. Меган има намерение да последва примера и.