Франсишко Морейра | "Ангелски гушки" с портокалово-ментов сироп

24Kitchen | Франсишко Морейра | "Ангелски гушки" с портокалово-ментов сироп

Продукти
5 яйца размер L
настъргана кора от лайм

За сиропа:
400 г захар
300 мл вода
15 г дива мента
2 парчета портокалова кора

Начин на приготвяне:
1. Огделете белтъците от жълтъците. Жълтъците разбийте с помощта на миксер докато утроят обема си и станат бледожълти.

2. Поставете пош във висок стъклен буркан или кана и пресипете разбитите жълтъци в него. Отрежете не много тънко края му.

3. Напръскайте с олио гнездата на форма за мъфини (12 бр.). Напълнете гнездата с разбитите жълтъци, като оставяте 1/2 см свободен. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 6-7 минути. Оставете кексчетата да изстинат.

4. В тенджера сипете захарта и водата. Доавете парчетата портокалова кора и стръкчетата дива или обикновена мента. Щом сместа заври и захарта се разтопи, дръпнете от котлона и захлупете съда. Оставете настрани за 15 минути.

5. Отстранете портокаловата кора и стръкчетата мента от сиропа. Пуснете в сиропа яйчените кексчета (температурата на сиопа не трябва да е повече от 40 градуса). След 2-3 минути ги обърнете от другата страна и оставете за още 2-3 минути.

6. Подредете "ангелските гушки" в чиния и ги полейте обилно със сироп. Поръсете с фино настъргана кора от лайм.

#24KitchenBulgaria – ежедневно кулинарно вдъхновение за всеки вкус. Открий най-добрите рецепти, най-талантливите готвачи и разнообразни вкусове.

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете представите си за готвене за минути с #24Kitchen.

Още подобни видеа може да намерите на обновения ни сайт: https://www.24kitchen.bg/

Facebook: https://www.facebook.com/24kitchenbg/
Instagram: https://www.instagram.com/24kitchenbg/

24kitchen