VBox7 logo

Бон Апети | Глазирани моркови с козе сирене

Бон Апети | Глазирани моркови с козе сирене

Лора и Стоян са истински екип в кухнята, който успява да вдъхнови зрителите за кулинарни приключения. В новия сезон на „Бон Апети“ двамата готвачи ще споделят много нови неустоими рецепти за всеки ден – бързи, лесни и с достъпни продукти.
Рецепти за онези моменти от забързаното ни ежедневие, в които сме нетърпеливи и искаме да приготвим нещо вкусно за няколко минути. За дните, в които не успяваме да напазаруваме и трябва да се справим с наличните продукти вкъщи. Както и за празничните моменти, в които приготвяме нещо специално и споделяме любовта към храната с близки и приятели.


Продукти:

3 връзки пресни моркови
20 мл зехтин
50 мл светъл балсамов оцет
1 1/2 с.л. мед
200 г козе сирене
1 ч.л. пипер меланж
1 стрък розмарин

Начин на приготвяне:
1. Почистете морковите, оставете малка част от зелените стебла. Запържете ги в половината от зехтина, овкусете ги със сол. Трябва да хванат приятен загар от всички страни.

2. Разбъркайте меда с оцета и 100 мл вода.

3. Залейте морковите със сместа, намалете силата на огъня и гответе, докато течността се изпари, а те се глазират - 10-15 минути. Дръпнете от котлона и добавете счукан пипер меланж и стрък розмарин. Разбъркайте.

4. Сервирайте с натрошеното сирене.

#24KitchenBulgaria – ежедневно кулинарно вдъхновение за всеки вкус. Открий най-добрите рецепти, най-талантливите готвачи и разнообразни вкусове.

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете представите си за готвене за минути с #24Kitchen.

Още подобни видеа може да намерите на обновения ни сайт: https://www.24kitchen.bg/

Facebook: https://www.facebook.com/24kitchenbg/
Instagram: https://www.instagram.com/24kitchenbg/