VBox7 logo

Между Ботев Пловдив и Левски: Антонио Вутов

1 776 02.11.2018 Инфо

„Някъде се получи някаква грешка. Не знам, не искам да говоря в детайли. Неприятно ми е, че така се разделяме, но в крайна сметка животът продължава. Дали съжалявам, че се върнах в Левски? Не, в никакъв случай.”
Така в началото на месец юли закърменият със „синята” идея Антонио Вутов коментира неочакваното както за него, а и за мнозина от привържениците на Левски решение клубът да се оттегли от преговорите с Удинезе за покупката на 22-годишния играч.
Кой имаше последната дума – версии има много. Факт е обаче, че през август талантът от град Мездра избра за втори път да облече екипа на Ботев Пловдив. Със сигурност добрите спомени за спечелената през 2017-а Купа на България, като във финала срещу Лудогорец Вутов вкара едното от попаденията.
„Финалът и спечелената Купа без съмнение са най-сладкият миг от моята кариера. Надявам се да изпитам още такива моменти и победи в моята кариера”, заяви Вутов пред камерата на DIEMA SPORT.
В неделя „жълто-черните” ще гостуват именно на Левски в мач, който може да затвърди аргументите им за класиране в лелеяния топ 6.
„Честно да ви кажа, аз съм професионалист и гледам на това като един нормален мач. Ако го приема за нещо по-специално, не съм сигурен, че ще мога да се представя на нужното ниво.”
„Представят се добре, вървят в позитивна форма. Левски побеждава, победи и в дербито (срещу ЦСКА – б.р.). Виждате – ходят и доста хора на мачовете, на „Герена”. Това е най-голямото им предимство – че има много хора, които подкрепят силно отбора.”
„Ние, футболистите не обръщаме много внимание на историческите данни и моменти (казва това във връзка с 20-те поредни загуби на Ботев срещу Левски в София за последните 21 години - б.р.). Излизаме на терена и играем. Дори когато развалим подобен рекорд, след това разбираме от вас, медиите. Не обръщаме голямо внимание на тези детайли.”
„Тук в Ботев Пловдив усещам, че хората ме уважават и харесват. Вижда се на всеки мач. Независимо дали почвам от началото или влизам на смяна, хората ми ръкопляскат, радват ми се.”
„Ще бъде много важно за отбора да победи Левски и да има вече спечелени три точки срещу един от лидерите в Първа лига”, добави Вутов.