Ягодова торта с бишкоти

С парче ягодова торта ще ви изкушим този път. Само че нашата не е като купените, които обещават да я е ягодова, но плодовете в нея с лупа да ги търсиш. Тук ягодите се усещат с всяка хапка, а тортата е свежа, въздушна, пухкава и сочна. Изключително лека и подходяща за десерт след по-обилно хапване. С чашка кафе ще ви върне силите и ще ви зареди с позитивизъм.

Едва ли сте предполагали, че ягодова торта може да се направи толкова лесно и бързо. Бишкоти, потопени в прясно мляко, крем от заквасена сметана и маскарпоне, в който има мноооого нарязани пресни ягоди и в общи линии това е всичко. Украсата после е въпрос на въображение. Ние ползвахме пресни ягоди, разбира се, но можете да я намажете и със сладко от ягоди за още повече вкус.

Хубавото е, че не трябва да чакате дълго, за да я опитате. Два часа в хладилника са й напълно достатъчни да поеме от вкусовете. Бишкотите така или иначе са напоени в кисело мляко, така че няма да са сухи. Между другото, тук ще ви издадем един малък трик. Ако искате бишкотите във вашата ягодова торта да имат по-изявен вкус, разбъркайте в прясното мляко сироп от ягодово сладко. Няма да съжалявате, когато я опитате.

Да ви е сладко!

matekitchen