Кошнички от бутер тесто с настърган кашкавал Olympus

Обичаме тези кошнички от бутер тесто със сирене и кашкавал Olympus топли и с голяма чаша гъст айрян. Можем да ги ядем по всяко време на деня – за закуска, за следобедна закуска, че дори и за обяд или вечеря. Никога няма да им се наситим! Особено на аромата на запечено сирене и кашкавал, който се носи от тях, когато ги извадим от фурната. В тази рецепта към тях има и малко магданоз за допълнителен вкус и повече цвят.

Обичайно рецептите с бутер тесто изискват предварително планиране. За нашите кошнички от бутер тесто ние ползвахме свежо което е голямо облекчение. С него можете да си направите някое бутер изкушение веднага, без да се налага да чакате с часове тестото да се размрази. Иначе правилата за работа с него си остават. Задължително остър нож и малко вода по краищата, за да залепват добре и да не се отварят.

Съветът ни когато правите вашите кошнички с бутер тесто, е да сте умерени с количеството плънка. Ако сложите твърде много, ще те отворят по време на печенето. Вместо кошнички ще извадите чинийки от фурната, така че не прекалявайте. А ако сте сръчни, можете да ги направите и в миниатюрен размер, като хапки.

Добър апетит!

matekitchen