Избор на редактора

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама

Яко е! 82 12
32 100 · 4 562
Vbox7.com
+ 27 538
Други сайтове
· Инфо

Инфо за клипа

Човешкото тяло е уникално само по себе си. С течение на хиляди години, то се е променило значително и еволюирало до формата, която всички днес познаваме. През цялото това време, част от органите в човешкото тяло са загубили своята важност и функция и днес са наплно ненужни. Днешната ни класация е именно за тях.

10 Трети клепач
Тази малка гънка на очната ябълка се намира във вътрешния ъгъл на окото. За повечето бозайници този орган той все фунцкионира пълноценно и може да се забелязан при пилета, гущери, акули и други. Третият клепач произвежда специално вещество, което събира чужди тела, като прах и мръсотия, които влизат в окото и могат да причинят увреждане на роговицата. След това тези чужди тела се преместват в сълзотворните проходи, а на сутринта са готови за изваждане от окото.


9 Окосмяване
Преди три милиона години окосмяване по тялото на човека е било много по-дълго. Температурата на земната повърхност тогава е била много по-студена, отколкото днес, поради което човешкото тяло се е нуждаело от по-добра изолация срещу мразовития климат. Днес присъствието на окосмяване по тялото е загубило своята основн роля. Единственото функционално окосмяване е това на половите органи, косата и косъмчетата в носа и по клепачите. Те имат защитна функция и продължават да я упражняват успешно. Останалите косми по тялото са напълно излишни и бихме се справили чудесно и без тях.


8 Синуси
Лекарите не знаят много за функцията на синусите. Ясно е само, че имаме твърде много. Наличието им се обяснява с това, че костите, в които се намират синусите, са изградени на принципа за постигане на максимална здравина при минимално количество костно вещество. Според някои теории, синусите може би предпазват очите ни от вътрешното налягане или пък ни помагат да променяме височината и тона на гласа си.


7 Аденоиди
Аденоидите улавят част от бактериите, които минават през гърлото ни, но и са твърде чувствителни и склонни към подуване и инфекции. Те стават по-големи между раждането и 4 годишна възраст и след това отново намаляват. За щастие, в зряла възраст изчезват напълно, а и често ни ги махат, заедно със сливиците.

6 Сливици
Сливиците са част от лимфната система. Те представляват две струпвания на тъкан от двете страни на гърлото, които са вградени в джоб откъм небцето. Като доказателство за безполезността им е броят на хората и децата, които всяка година се разделят с тях. Това не оказва сериозно влияние на здравето им. Сливиците не само се възпаляват, но дори биха могли да причинят рак.


5 Еректур пили
Представлява група мускули под повърхността на кожата, които са карали космите да се изправят. При някои животни тези мускули изпълняват важна функция като действа като изолация от външната среда, Други като таралежите ги използват като защитен механизъм, когато има някаква заплаха. При настръхване животните изглеждали по-големи и страшни за другите хищници. Към момента благодарение на тях ни побиват тръпки. В днешни дни тяхната фунция при хората отдавна е загубила значение заради еволюцията на човешкото тяло.


4 Мъдреци
Мъдреците при доста хора се появяват от 17 до 25-годишна възраст, но при много от тях се налага те да бъдат отстранени. Считало се е, че в миналото са били нужни за раздробяване на някои храни, но през последните години се обявяват за ненужни зъби, който създават проблеми и неразположения. Тяхната липса не оказва влияние в устната кухина


3 Апендикс
Той е прикрепен към дебелото черво, но неговата функция все още е загадка за учените.Предполага се, че някога в далечното минало на човека, апендиксът е служел за обработка на растителна храна, която хората са консумирали, преди да открият консумацията на месо пък продуктите, които ядем днес. Учените съдят за този факт, тъй като апендиксът все още е функциониращ орган при някои тревопасни животни. При хората обаче отдавна няма такава употреба. Според други специалисти той съхранява добрите бактерии в организма, които подпомагат ситуацията след разтройство.


2 Мъжки зърна
При мъжете, зърната на гърдите нямат особено значение, освен като ерогенна зона. Всички хора имат зърна обаче, защото гърдите започват да се развиват в съвсем ранна фаза на ембрионалното развитие, още преди активизирането на гените, които програмират човешкия пол, това се случва около шестата седмица след оплождането на яйцеклетката. Зърната са еднакви и при мъжете и при жените и имат множество нервни окончания, но за разлика от женската анатомия, при мъжете те нямат никаква специална функция.


1 Мускули на ушите
При повечето животни мускулите на ушите и тяхното движение има своята цел. Някои използват ушите си, за да гонят досадните насекоми, други – за да локализират плячка или да избягат от естествените си врагове. На нас хората обаче тези мускули не ни служат по никакъв начин. Ушите ни стоят статични през повечето време, освен ако нарочно не ги размърдаме. А дори това се оказва трудно за някои хора.

Тагове:

Потребителски категории:

В любими на 5 потребителя · Гледания от други сайтове: 27 538

Статистика:

Графиката се генерира моля проверете след няколко секунди.

Вграждане в твоя сайт: