Настроенията сред "сините" фенове преди мача с Лацио

2014-05-23 Часове остават до първия съдийски сигнал на двубоя между Левски и Лацио, с който родният гранд ще отпразнува своята 100-годишнина. „Сините” фенове вече нямат търпение да се включват в празненствата и присъствието им пред Националния стадион „Васил Левски” става все по-сериозно.

„Това е любовта на народа, това е отборът, който по-голяма част от българите обичаме. Този отбор е създаден от народа за народа, за обикновените хора. Колкото и странно да звучи, аз се радвам, че точно този сезон беше слаб, за да покажем, че обичаме този отбор не заради титлите, купите и трофеите като цяло, а заради името, историята, заради велики личности като Гунди”, коментира един от тях.

Търсенето на юбилейните червено-жълти фланелки пък продължава да е високо. Екипът е реплика на този, с който играчите на Левски са излизали на терена в годината на създаването си, а един привърженик призна, че е долетял от Шотландия, за да се сдобие с такъв и да присъства на юбилея.

„Току-що си купих от новите фланелки. Честваме нашия юбилей – 100 години Левски – и мисля, че за всеки фен е въпрос на чест да притежава такава фланелка. Очевидно след юбилея няма да играем с тях, но сега се чувствам страхотно. Още е с етикета, защото веднага я облякох. От два дни търся да си я купя. Мисля, че трябаше да пуснат повече фланелки”, коментира той.

gong_bg