VBox7 logo

Гришо след фантастичния четвъртфинал: Бях кълбо от нерви

Григор Димитров се класира за втори път в кариерата си на полуфинал на турнир от Големия шлем.
Гришо се наложи над Давид Гофен с 3-0 сета и за първи път ще играе за място във финала на Australian Open.
"Знаех, че няма да е лесно. В първия сет бях кълбо от нерви. Бях малко пасивен, ударите не се получаваха, но с всяка точка намирах играта си," заяви Григор веднага след мача. "Намерих настроението си и стана."
"Най-вероятно ще си легна и ще гледам мача, без значение е кой ще спечели," каза той за съперника, който очаква измежду Надал и Раонич. "Лек мач вече няма тук. С когото и да се срещна, трябва да съм готов на 100%. В момента просто съм радостен, че съм на полуфинал, и че отново мога да играя пред вас."
"Опростихме някои неща, не е лесно да променим всичко из основи. Говорихме дълго, но имаме еднакви виждания, нещата се получават простичко," за пореден път Григор благодари на треньора си Дани Валверду. "Нещата се случиха. Разбрах доста за себе си. Оценявам нещата по различен начин. Да играя полуфинал тук, пред тази публика, означава много за мен."
Накрая Гришо коментира и певческото трио, което формира с Роджър Федерер и Томи Хаас, и разкри, че изобщо не е знаел, че видео с техните "умения" ще види бял свят. "Абсолютно не. Лежах си в леглото, когато получих съобщение - Роджър Федерер публикува видео. Казах си, само да не е това. Отговорих му само с едно съобщение. Но ще работим върху своето пеене."