VBox7 logo

Илиев: Навън играем по-спокойно, отколкото на Тича

375 31.08.2018 Инфо

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев изрази задоволството си след успеха над Витоша Бистрица с 1:0, но пък вярва, че отборът трябва да игра по-отговорно на „Тича” и да няма такъв контраст с представянето му като гост. Наставникът на „моряците” сподели, че тимът трябва да е по-внимателен при контраатаки, след като Витоша Бистрица можеше да изравни с удар в самия край на мача.
„Доволни сме от точките, а можеше и повече от играта, ако бяхме вкарали по-рано. Така мачът щеше да ни е по-спокоен. Можеше да играем по-разкрепостено при втори гол. Ситуацията (бел.авт: на Иван Минчев) във втората част можеше да реши мача. Видяхме, че Витоша с една ситуация можеше да ни изравни. Това се получава винаги, когато не решиш мача по-рано”.
„Не съм доволен от това, тъй като трябва да играем с по-голямо самочувствие. У дома играем по-неспокойно, отколкото като гост. Имахме ситуации през първото полувреме, но се случват пропуските. Трябва да показваме характер и ние го демонстрирахме, но ако бяхме вкарали по-рано, то щеше да е по-добре за отбора в самия край”, продължи Илиан Илиев пред DIEMA SPORT.
„Не мога да говоря за критиките. Ако не бяхме победили, то мисля, че щеше да има доста”.
„Не ме притесняват пропуските, а имаме и сериозен запас в атака. Жоржиньо е добър футболист, както и Георги Божилов. Мартин Минчев също е част от атаката и се върна от националния отбор преди няколко дни, но бе малко изморен. Той изигра четири мача за пет-шест дни, което не е нормално 16-17 годишни деца, тъй като ги убиваме така”, продължи Илиан Илиев.
„Трябва да презаредим батериите, но и да работим в други аспекти. Не сме само ние, но имаме играчи в много национални селекции и се надявам да се върнат живи и здрави. Благодаря на господин Хубчев, че имаме повикани играчи. Няма да имаме проверки, тъй като разпоагаме със само 13-14 човек, което е добре за тях. Сега трябва да направим пълноценна подготовка и да се готвим за мача с ЦСКА”, сподели Илиев.
„За изходящи трансфери трудно можем да говори, но ни е къса групата, след като се разделихме с няколко човека през лятото. Имаме хора, които са в запас и не са имали шанса да играят в първеството, а то е дълго”.
„От началото на шампионата имаме само един загубен мач и не трябва да навеждаме главата след мач. Нашите хиксове ги приемаме тежко, особено след този с Левски. Арда е турнирен противник, тъй като събра сериозни играчи със стаж в Първа лига. Предстои ни голямо пътуване, но така е отредил жребият. На тях няма да им е лесно, след като навън играем по-уверено и спокойно”, завърши Илиев.