VBox7 logo

Федерацията по бадминтон дава още един шанс на сестри Стоеви

442 23.05.2019 Инфо

Управителният съвет на федерацията по бадминтон даде шанс на Габриела и Стефани Стоеви чрез диалог да бъдат убедени да се състезават отново за България.
Двете отправиха обвинения към федерацията за неадекватно отношение и неизплатени суми за подготовка. От централата обявиха, че всичко е изплатено към момичетата и техния щаб, а Министерството на младежта и спорта започна проверка по случая.
Управителният съвет на федерацията се събра на заседание по-рано през деня. Единодушно, присъствалите 10 членове, решиха да излъчат двама парламентьори, които да разговарят с Габриела и Стефани, за да ги убедят да продължат състезателната си кариера под флага на нашата родина.
„В името на запазването на авторитета на българския спорт и бадминтон да се направи всичко възможно сестри Стефани и Габриела Стоеви да продължат да се състезават за България. Федерацията излъчва упълномощени представители в лицето на Неделчо Кисьов (председател на клуба от Пазарджик, за който се състезават двете състезателки) и Тихомир Киров, които в най-кратък срок да проведат среща и разговор със сестри Стоеви, с цел гореизложеното”, пише в решението на УС на федерацията.