Пресконференция на Христо Стоичков за "50 години номер 8"

Христо Стоичков и неговият бивш съотборник от Барселона Хосе Мария Бакеро си спомниха за покойния легендарен треньор на каталунците Йохан Кройф.
Бакеро е в София по повод юбилейния мач на Христо Стоичков "50 години номер 8".
"Седем години сме били заедно с Христо Стоичков под ръководството на Йохан Кройф. Той ни научи да се забавляваме на терена, накара ни да страдаме един за друг, направи ни по-силни, помагайки за нашето израстване. Йохан винаги ще бъде част от нас и от нашия живот. Сигурен съм, че и утре ще бъде зад нас и ще ни наблюдава", заяви на пресконференцията преди спектакъла Хосе Мария Бакеро.
На срещата с медиите бяха още Иван Саморано, Пьотр Новак и Даниеле Масаро
Новак е бивш съотборник на Стоичков в Чикаго Файър, Масаро е бивш италиански национал и нападател на Милан, а Саморано - бивш футболист на Реал Мадрид и на националния отбор на Чили.
"Денят ще остане щастлив. Дано хората се забавляват на този празник, който не е само за мен и за участниците, но и за всички българи и присъстващи на стадиона. Винаги съм готов. На тази възраст, на която сме, ще покажем всичко това, което можем, за да направим един празник за хората", заяви Христо Стоичков на пресконференцията.
Треньори на единия отбор ще бъдат легендарните Димитър Пенев и Христо Бонев, а на другия - Боб Брадли и Хосе Мария Бакеро.
Стоичков ще играе само в единия от отборите в утрешния двубой.
Очаква се някои от футболистите да пристигнат със закъснения заради стачка на авиокомпаниите във Франция.
Голямата част от участниците в спектакъла ще пристигнат в София по-късно тази вечер или утре сутринта.

gongbg