Брускети с авокадо и чери домати на фурна

Да се поглезим с хрупкави брускети с авокадо, чери домати и моцарела, само че минали първо през фурната. Какво ще кажете!

В живота трябва да умеем сами да си създаваме удоволствия и най-лесният начин е вкусната храна. Разбира се, може и да изненадате и някой друг с тях, но за лична консумация в края на изморителния ден с чаша бяло вино и без повод са особено примамливи. Ще се изненадате колко вкусно е авокадото, след като мине топлинна обработка. Добавката от мента и чесън го допълва по съвършен начин. Обичайно то се подкиселява добре, но не и в този случай. За сметка на това бъдете по-щедри със солта. Тя изважда от него неочакван вкус.

Вероятно се чудите по колко брускети с авокадо да предвидите на човек, когато ги приготвяте за гости. Две или три е подходящото количество, тъй като те са само предястие. Обичайно е дори да се поднесе по една на човек. Ние обаче знаем колко са вкусни и че всички ще пожелаят още, така че нека да има по още една. Можете да направите половината с бял хляб, а другата половина с царевичен или пълнозърнест. Така ще имате по-голямо разнообразие от вкусове. Украсете с парченце чери домат или моцарела и да не забравите виното!

Наздраве!

matekitchen