Свински котлети с хрупкав фенел | Донал Скиан | 24Kitchen Bulgaria

Свински котлети с хрупкав фенел | Донал Скиан | 24Kitchen Bulgaria

Продукти
2 с.л. зехтин
1 връзка пресен лук
1 глава фенел
1 ч.л. семена от копър
щипка китайска смес "5 подправки"
2 свински котлета
1 ч.л. бял винен оцет
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган. Поръсете котлетите със сол, черен пипер и семена от копър. Втрийте подправките добре от двете страни на месото.

2. Поставете котлетите в загрятата мазнина и гответе на силен огън, по 2-3 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния и ги дръжте топли в леко загрята фурна.

3. В същия тиган добавете 1 с.л. зехтин. Нарежете стръковете пресен лук на парчета от по 2-3 см. Изрежете твърдите части на главата фенел и я нарежете на тънки резени.

4. Запържете лука и фенела за 5-6 минути, докато омекнат и придобият златист цвят. Овкусете със сол, черен пипер и смес "5 подправки". След минута дръпнете от огъня.

5. Подредете фенела и пресния лук на пластове в чиния. Върху тях поставете свински котлет. Поръсете със стръкчета фенел и полейте с отделилите се сокове от тигана.

#24KitchenBulgaria – ежедневно кулинарно вдъхновение за всеки вкус. Открий най-добрите рецепти, най-талантливите готвачи и разнообразни вкусове.

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете представите си за готвене за минути с #24Kitchen.

Още подобни видеа може да намерите на обновения ни сайт: https://www.24kitchen.bg/
Youtube: https://youtube.com/c/24KITCHENBulgaria
Facebook: https://www.facebook.com/24kitchenbg/
Instagram: https://www.instagram.com/24kitchenbg/

24kitchen