Джовани Гуидети: Трябва да имаме манталитет на хора, които искат още и още

Старши треньорът на турския женски волейболен тим Вакъфбак Спор Джовани Гуидети даде ексклузивно интервю за предаването „Златният гейм“ по DIEMA SPORT 2. В него той разкри за своята философия и повече за отбора, на който е начело.
В последните 12 години 48-годишният италиански специалист е работил с някои от най-добрите състезателки в женския волейбол. Той има спечелени 4 трофея от Шампионската лига и 3 световни титли начело на турския тим.
Вакъфбанк Спор е в една група с българския тим на Марица Пловдив в тазгодишното издание на Шампионската лига по волейбол за жени.
„Според мен няма никаква тайна. Всичко опира до много страст и желание за работа и победа. Вие казвате, че аз съм спечелил много, добре. Но от моята гледна точка мога да кажа, че съм загубил доста, защото имах възможност да спечеля повече“.
"Както много неща в живота, така и в този случай монетата има две лица. Това, което правим във Вакъфбанк е да гледаме винаги към следващата крачка. Не гледаме към медалите и купите, които сме печели, а за тези, за които трябва да се борим и най-вече как да ги спечелим. Как да направим следващата крачка. За целта трябва да имаме манталитет и поведение на хора, които искат още и още. Без умора. Манталитет да се подобряваш с всеки изминал мач“, заяви Гуидети.
Цялото интервю с треньора на Вакъхбанк Джовани Гуидети можете да гледате във видеото.

gongbg