Евгени Иванов за казуса “ЦСКА“: Компромиси не се правят

Мениджърът на НВЛ Евгени Иванов заяви, че компромиси не се правят и ЦСКА ще трябва да играе в друга зала е не във „Васил Симов“ в полуфиналите срещу Нефтохимик.
„Това е решението на федерацията. Това е едно правило, което не е вкарано вчера или днес. Всеки един отбор, който играе в лигата го знае. Преди три години отборът на Монтана бе спрян да играе в собствената си зала и игра в Горна Малина. Не е честно спрямо решенията, които са се взимали в миналото и ще се взимат в бъдещето, да се правят компромиси“, коментира Иванов.
„Зала „Христо Ботев“ не е темата. Това е известно на всички отбори, които са наясно с правилника от самото начало на сезона. Те трябва да бъдат наясно, че ако стигнат до полуфинали или финали, къде ще играят“, добави мениджърът на НВЛ.
„Ще бъде много жалко не само за ЦСКА, ще бъде много жалко за Суперлигата и за волейбола в България. Спорът трябва да се решава на игралното поле. Надявам се да намерим компромисно решение. Ние водихме дълги разговори с ЦСКА и с г-н Попов. Предложихме няколко варианта, които те не могат да приемат. Те също направиха предложения, които не ни устройват нас. „Васил Симов“ не е зала, която да отговаря на изискванията на този етап от шампионата. Целият шампионат се играе, за да стигнем до най-важните мачове – полуфиналите и финалът. Компромиси се правят. На нас ни е ясно, че много зали не отговарят на изискванията. Ние за това правим компромиси през годината. Когато стигнем до най-важните мачове, трябва да ги представим по подобаващ начин. Ние настояваме да не се игра в зала „Васил Симов“, каза още Евгени Иванов.

gongbg