Сър Алекс продаде част от вината си за 3,8 милиона

2014-05-24 Легендата на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън се раздели с част от любимите си вина, които бяха пуснати на аукцион в Хонг Конг. Общо 245 бутилки бяха продадени за почти 3,8 милиона щатски долара, като най-високата единична цена бе за бутилка „Домейн де ла Романее-Конти”, която бе продадена за 158 690 долара.

Шефът на отдел „Вина и менждународни продажби” в аукционна къща „Кристис” Дейвид Ийстууд е работил доста със сър Алекс, за да подготвят цялата разпродажба. „Фъргюсън започва да колекционира вина преди 25 години, като основната му идея е да си намери хоби, което да го разсейва от задълженията му като футболен мениджър. Колекцията му нарастваше пропорционално с  неговите успехи. След като през 2013 година той се отказа от треньорството, Фъргюсън реши, че може би е време да продаде част от вината”, обясни Ийстууд.

Шотландецът е решил аукционът да се състои в Хонг Конг, който минава за лидер по отношение на вината. Освен това Манчестър Юнайтед има огромен брой почитатели в Азия.

Предвидена е и втора разпродажба, която ще се състои в Лондон на 5 юни, като на нея няма да има толкова редки марки.

gong_bg